Medewerker steelt miljoenen van Rabobank

24 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Een medewerker van de Rabobank heeft in het kantoor van Beverwijk enkele miljoenen euro’s naar zichzelf overgemaakt. De diefstal bleef lange tijd verborgen doordat de medewerker vertrouwen genoot bij de andere werknemers en slim gebruik maakte van zijn functie binnen de bank. De Rabobank heeft de bewuste werknemer direct de laan uitgestuurd. Het is nog niet duidelijk of de man reeds is opgepakt.

Rabobank medewerker steelt geld

Lange tijd wist de Rabobank medewerker het wegsluizen van miljoenen euro’s geheim te houden, maar uiteindelijk kwam toch aan het licht dat de werknemer overboekingen deed via een tussenrekening van een andere Rabobank filiaal (IJmond-Noord). Volgens de Rabobank betreft het een actie van een enkele medewerker, die het systeem binnen bank goed kende en de diverse ingebouwde checks heeft kunnen ontwijken.De bank deed na de ontdekking van de diefstal direct melding bij de politie en ontsloeg de werknemer.

Klanten niet gedupeerd

Volgens de Rabobank dupeerde de werknemer alleen het Rabobank kantoor en heeft het klantenbestand van de bank er geen nadeel aan ondervonden. Om er zeker van te zijn dat de klanten die onder het beheer van de dader vielen niet op de een of andere manier alsnog schade ondervinden, loopt er nog een grondig onderzoek. Klanten worden in dat geval door de bank schadeloos gesteld.