Low Car Diet voor ABN Amro, Achmea, Rabobank & RBS

10 oktober 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Vandaag, op de dag van de duurzaamheid, start voor de tweede keer op rij het ‘Low Car Diet’ initiatief. Bestuurders en managers die deelnemen aan het ‘Low Car Diet’ maken 10 dagen lang geen gebruik van hun auto en gaan de uitdaging aan om op een andere wijze te reizen, zoals bijvoorbeeld met het OV, de fiets, Greenwheels of deelauto’s. Dit jaar doen 650 mensen mee met het duurzame initiatief , waaronder bankbestuurders van ABN Amro, Achmea, Rabobank en RBS.

Het ‘Low Car Diet’ initiatief is bedacht in de VS en heeft al meerdere edities achter de rug. De Nederlandse variant is een initiatief van Urgenda en wordt ondersteund door diverse organisaties, zoals de Nederlandse Spoorwegen, Greenwheels, Regus en diverse vervoersorganisaties.

low car diet

650 professionals op autodieet
Zo’n honderd topmanagers doen mee met het ‘Low Car Diet’. Ze wisten ruim 550 collega’s enthousiast te maken voor het duurzame initiatief – in totaal hebben 650 professionals zich ingeschreven voor de 2013 editie van ‘Low Car Diet’. Een lijst met de deelnemers uit de bankensector:

Rabobank:  2 deelnemers
Vincent Lokin. Interne captain = Jolien Fiegel.

ABN AMRO:  3 deelnemers
Niina Pussinen, Christa Beaufort. Interne captain = Evelien Langendoen

Achmea:  28 deelnemers
Sandra van Zon, Daan van der Pluym, Lara Klooster, Menno van Lieshout, Sonja Beltzer, Ina Pertien, Alice van der Niet, Petra Beerendonk, Erik Gelaudemans, Radboud van Hal, Ron Huf, Alida Wolters, Rob van Olffen, Annelies Giezeman, Robbert-Jan Boogaards, Shu-ting Cheng, Marjan van Wijngaarden, Lianne van Swieten, Reinder Visscher, Esther van Tienen, Gerrit van de Vosse, Suzanne de Beer, Gijs Kloek, Liesbeth van der Kruit, Loek Dalmeijer, Sophie Hulshof, Wiena Parbhoe. Interne captain = Loek Dalmeijer.

Dag van Duurzaamheid

RBS:  17 deelnemers
Guido van den Brande, Dick Oskam, Jonathan Greenwood, Rudolf Reinders, Camilla Erlandsdotter, Jan Menko Minkema, Maarten Diddens, Jacco Heemskerk, Pien Smeets, Adrie Offringa, Sybrand de Groes, Idzard van Eeghen, Rene Brienessem, Camiel van Steekelenburg, Luc Boelhouwer, Karina van den Berg. Interne captain = Karina van den Berg.

Planning
Low Car Diet gaat om 09.00 op het stationsplein in Amersfoort van start. Dan geven de deelnemende topbestuurders hun autosleutel af bij Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Daarna kunnen ze gebruik maken van e-scooters, (OV-)fietsen en deelauto’s die klaar staan, of kiezen ze voor het OV of maken gebruik van een vergader- of werkplek. Op vrijdag kunnen de managers hun ervaringen delen en uitwisselen met de andere participanten. Op de laatste dag, zondag 20 oktober, ontvangen de topmanagers van de banken hun autosleutel terug.