Rabobank en Rothshild adviseurs Stichting KPN

01 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Rabobank is aangewezen als financieel adviseur van Stichting KPN*, in het licht van de mogelijke overname van KPN. Dit bleek afgelopen donderdag uit informatie van de stichting, die grootaandeelhouder is van de telecomorganisatie. De rol van co-adviseur in het proces is gegund aan Rothshild.

In augustus maakte het Mexicaanse telecomconcern América Móvil bekend dat het KPN toch in zijn geheel wil overnemen. Het bedrijf van Carlos Slim heeft momenteel al een belang van zo’n 30% in het Nederlandse telecomconcern en wil het belang fors uitbreiden. Volgens media wil Slim hiermee voorkomen dat de Duitse dochter E-Plus wordt verkocht aan Telefónica voor €5 miljard. De Mexicanen hadden juist in KPN geïnvesteerd om hun belangen in Europa te versterken.

 

KPN - Rothschild - Rabobank

 Het advies van Rabobank zal betrekking hebben op het mogelijke bod van América Móvil op de Nederlandse telecomgigant en op de financiële gevolgen die een overname zou hebben voor KPN. De bank zal América Móvil onder de loep nemen en hun acties afzetten tegenover de belangen van de Stichting KPN.

 * De Stichting KPN werd opgezet om alle belangen te verdedigen van het telecombedrijf en ook die van andere organisaties en stakeholders die nauw verbonden zijn aan KPN. Het gaat met name om de bescherming van belangrijke pijlers van KPN die in het geding kunnen raken zoals de continuïteit, de onafhankelijkheid en de identiteit van het bedrijf.