Ex-ING Director wordt bestuursvoorzitter Aegon Nederland

19 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Per 1 januari 2017 is Maarten Edixhoven benoemd tot bestuursvoorzitter van verzekeraar Aegon Nederland. Tegelijk met zijn aanstelling zijn ook Wim Hekstra en Willem Horstmann benoemd tot statutaire directieleden. De directie zal verder bestaan uit Rutger Zomer en Robert van der Tol en vanaf maart zal ook Anke Schlichting toetreden tot het MT.

Maarten Edixhoven heeft meer dan twintig jaar ervaring als bestuurder binnen de financiële sector. Tussen 2010-2014 was hij CEO van Zwitserleven en daarvoor werkte hij ruim vijftien jaar bij ING. Edixhoven, sinds 2014 verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf van Aegon, zal binnen Aegon Nederland Marco Keim gaan opvolgen, vanuit de Management Board van Aegon N.V. verantwoordelijk zal worden voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa.

In een reactie op de benoeming bedankt Alex Wynaendts, CEO van Aegon N.V., Marco Keim voor zijn inzet van de afgelopen jaren: “Marco Keim heeft Aegon Nederland de afgelopen acht jaar door de financiële crisis geleid, gereorganiseerd en de klant in het DNA van Aegon gekregen. Aegon heeft nu een gezonde financiële basis.” Ook spreekt hij zijn vertrouwen uit in de nieuwe bestuursvoorzitter: “Met Maarten hebben we een ervaren en sterke opvolger die de beweging zal gaan maken naar een innovatief platform dat klanten en intermediairs optimaal bedient. Maarten heeft in zijn vorige functies bewezen de visie, ervaring, kracht en betrouwbaarheid in huis te hebben om daar stevig vorm aan te kunnen geven.”

Maarten Edixhoven - Aegon

Edixhoven kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en geeft aan: “Onze missie is relevanter dan ooit: klanten helpen zelf bewuste keuzes te maken voor hun financiële toekomst, daar vraagt deze tijd om. Aegon en haar dochters staan midden in

de samenleving. We bieden innoverende oplossingen aan onze klanten. Ik zie ernaar uit om een bijdrage te leveren aan klantgerichte vernieuwing in deze snel veranderende omgeving. We omarmen hierbij de mens en nieuwe technologie. Samen met een rijk netwerk van partners en adviseurs".

Naast de benoeming van Edixhoven als nieuwe bestuursvoorzitter kent de directie van Aegon Nederland nog enkele wijzigingen. Zo zijn twee nieuwe statutaire directieleden benoemd. Allereerst Wim Hekstra, Directeur Zakelijke Markt en tot begin 2016 CEO van Sun Life Financial in Hong Kong. Daarvoor werkte hij in diverse internationale rollen voor ING en Heineken. Verder wordt het MT versterkt met Willem Horstmann, die Aegon zes jaar geleden verruilde voor de rol van CRO bij Vivat en als CFRO bij Zwitserleven. Terug bij Aegon zal Horstmann de rol van Chief Risk Officer gaan vervullen.

Rutger Zomer (CFO) en Robert van der Tol (Directeur Particulieren) maken de statutaire directie compleet. Vanaf maart volgend jaar zal ook Anke Schlichting lid worden van het Nederlandse MT van Aegon en Kees Smaling opvolgen als Chief Technology Officer van Aegon Nederland. Schlichting is momenteel nog directeur ICT bij APG, de pensioenuitvoerder en asset manager. Tenslotte is voormalig MT lid Robbert Bakker, die tot voor kort binnen Aegon de rol van Chief Digital Officer vervulde en nauw betrokken was bij venture-investeringen van Aegon wereldwijd, benoemd tot CEO van financieel platform Knab.