Commerzbank wil minder RvB leden en managers

08 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Commerzbank gaat haar Raad van Bestuur verkleinen van 9 naar 7 bestuursleden en het aantal managers verminderen. Dat maakte de tweede bank van Duitsland woensdag bekend. De verkleining van het bestuur en management is een gevolg van de forse personeelsreductie die de bank doorvoert. 

Minder management nodig

De eerder aangekondigde reorganisatie van Commerzbank, waarbij 4000 tot 6000 banen verloren gaan, zal leiden tot een kleinere bank. Door de kleinere omvang van de bank zijn logischerwijs ook minder bestuurders en managers nodig, aldus Commerzbank. Om het aantal bestuurders en managers in lijn te brengen met de nieuwe omvang van de bank gaat Commerzbank het aantal leden van haar Raad van Bestuur verkleinen van 9 naar 7 leden. Daarnaast gaat Commerzbank het aantal managers met ongeveer 20% terugdringen.

 Commerzbank

De reductie van het aantal managers en daarmee de complexiteit van de managementstructuur zal moeten leiden tot minder kosten, minder bureaucratie en uiteindelijke een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering.