Symbid gaat voor grotere kredieten en investeerders

19 juli 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

MKB crowdfunding platform Symbid wil samen met kredietadviesorganisatie Credion crowdfunding aantrekkelijker maken voor bedrijven met grotere kredietbehoeften en willen nu ook grote investeerders aantrekken. Om grotere investeerders te interesseren wil Symbid meer financiële gegevens over de bedrijven verstrekken. Met het aantrekken van grotere investeerders wordt crowdfunding interessanter en relevanter voor (grote) MKB bedrijven.

Credion gaat binnen het samenwerkingsverband de rol van auditor vervullen. De bedrijven die in aanmerking willen komen voor financiering, worden door Credion gescand. Op deze wijze worden er onafhankelijk getoetste financiële onderbouwingen geleverd bij de investeringsvoorstellen op het Crowdfunding platform van Symbid. Het gaat hierbij om investeringen van €1000 tot €10.000 

“Wij merken dat ondernemers en investeerders beiden behoefte hebben aan professionele documentatie en advies over investeringsvoorstellen. Met name voor de wat grotere investeerders is dit heel belangrijk. Wij verwachten dat de aanwezigheid van deze professionele documentatie zal leiden tot meer en grotere investeringen”, zegt Korstiaan Zandvliet, directeur van Symbid.

Nu het niet meer vanzelfsprekend is dat ondernemers bij de bank terecht kunnen voor financiering, worden er andere kredietvormen ontwikkeld. Crowdfunding is daar één van. “Tot nu toe was crowdfunding alleen interessant voor een beperkt deel van het MKB, de bedrijven met een relatief lage kredietbehoefte. Met het toetreden van grotere investeerders verandert dat. De reden dat grotere investeerders naar het MKB kijken is dat ze zoeken naar manieren om hun geld te laten renderen”, zegt Carlo van de Weg, directeur van Credion. “Met name de huidige lage rentes drijven informeel investeerders naar het MKB. Crowdfunding is een heel goede manier voor hen om te investeren”.

Symbid

Symbid is een online financieringsplatform dat particuliere investeerders en MKB-ondernemers bij elkaar brengt. Ondernemingen kunnen online hun idee pitchen voor investeerders. Investeerders krijgen de kans om te investeren in rendabele ideeën. Symbid brengt alle partijen voor een succesvolle financiering bij elkaar op één platform. Symbid wordt wereldwijd gezien als voorloper in online financiering.

Credion

Credion is een onafhankelijke adviesorganisatie voor financieringen voor het MKB. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door een groep oud-bankiers die vond dat ze de zaken voor de ondernemer beter konden regelen vanuit een onafhankelijke positie. Credion brengt ondernemer en geldverstrekker bij elkaar en zoekt naar de best mogelijke financiële constructies voor zijn klanten. Credion heeft een landelijk dekkend netwerk van ruim twintig filialen met ruim vijftig adviseurs.