PE-cafe: De vloek van de Best Practice

Organisatie
Datum
16 mei 2013
Inschrijven voor
15 mei 2013
Type event
Doelgroep
Financiele professional
Dit event heeft reeds plaatsgevonden
Permanente Educatie op een informele, verfrissende manier en route
De bijeenkomsten van het PE-café stellen u als financieel professional in de gelegenheid om kennis op te doen over actuele, financieel gerelateerde thema’s.
Deze kennis wordt gebracht door verschillende sprekers met zowel theoretische als praktische ervaring. Ook is het bijwonen van een PE-café een mooie gelegenheid om bij te praten met vakgenoten, contacten te leggen en PE-punten te behalen. Dat alles in een informele en plezierige setting.

16 en 28 mei: De vloek van de ‘best practice’
Organisaties worden bijna bedolven onder de ‘best practices’. Als organisatie moet je ‘best in class’ zijn, wat je alleen lijkt te worden door vooral ‘best practices’ toe te passen.
Maar zijn ‘best practices’ eigenlijk wel zo goed voor een organisatie? Wat maakt een ‘best practice’ eigenlijk ‘best’, is dat de ‘practice’ of de omgeving? Is het inderdaad een kwestie van kopiëren of is de werkelijkheid weerbarstiger? Wat moet een organisatie doen om echt structureel beter te worden?
In dit PE-Grand café kijken wij naar het hele fenomeen ‘best practices’. Roland Speklé gaat in het eerste deel in op het verschijnsel zelf en kijkt onder welke randvoorwaarden een ‘best practice’ goed werkt. Daarnaast staat hij stil bij de kansen en valkuilen bij de implementatie van ‘best practices’. Fred van der Waa (KPMG) en André van der Horst delen vervolgens ervaringen over de toepassing van ‘best practices’ in de eigen organisatie. In een afrondende discussie werken we toe naar de concrete stappen die je kunt zetten voor een effectief gebruik van ‘best practices’.

Programma
13.30 Ontvangst
14.00 Deel 1
15.30 Pauze
15.45 Deel 2
17.15 Buffet
18.00 Discussie
19.30 Afsluitende borrel

 

Data en locaties
16 mei Kasteel Maurick, Vught
28 mei KPMG kantoor, Amstelveen

Kosten
De kosten voor het bijwonen van een PE-Grand café bedragen € 425,-- excl. BTW. U ontvangt 5 PE-punten voor het bijwonen van deze bijeenkomst.

Meer informatie
Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden kunt u vinden op de website van het PE-café.

Event informatie

Organisatie: KPMG

Datum: 16 mei 2013

Inschrijven voor: 15 mei 2013

Type event:

Doelgroep: Financiele professional