Compliance in Action

Organisatie
Datum
28 november 2023
Inschrijven voor
28 november 2023
Type event
Seminar
Doelgroep
Open
Locatie
Amstelveen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Houd je je als professional bezig met anti-witwassen (AML) en know your customer (KYC) in de financiële of accountancysector? Dan is dit seminar dé mogelijkheid om je te laten informeren over de belangrijkste thema’s die de toekomst op dit vlak zullen bepalen. We bieden je inspirerende sprekers en panelleden met een grote diversiteit aan achtergronden. Professionals uit de praktijk, beleidsmakers en wetenschappers. Zij delen hun visie over de toekomst van AML en KYC in Nederland en wat de trends zijn.

Waarom dit seminar?

Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren talloze sectoren veranderd en dat geldt ook voor de financiële en accountancysector. Welke impact hebben automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) op de AML- en KYC-processen? Tegelijkertijd zien we een beweging naar een meer risicogebaseerde anti-witwasaanpak om de effectiviteit van de inspanningen op het gebied van AML en KYC te vergroten.

Wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk? Welke gevolgen hebben de inzet van nieuwe technologische ontwikkelingen en het gerichter toepassen van een risicogebaseerde aanpak op het werk van de KYC-analist? Moeten er hogere eisen gesteld worden aan de vakkundigheid binnen het KYC-vakgebied? Dit seminar biedt je inzicht in deze belangrijke trends, waar we naartoe gaan en wat beter kan.

Doelgroep

Het seminar is geschikt voor professionals in de financiële of accountancysector die zich in hun werk bezighouden met anti-witwassen (AML) en know your customer (KYC).  We richten ons vooral op professionals die werken als beleidsmaker of op management- en directieniveau.

Programma

Het seminar start met Tom Loonen, hoogleraar Financiële Integriteit aan de School of Business & Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij spreekt over ‘Van kwantiteit naar kwaliteit: een enorme verandering voor de KYC-analist’. Helène Erftemeijer, sectorcoördinator AML/CFT bij de Nederlandse Vereniging van Banken vertelt hoe een risicogebaseerde aanpak kan helpen om AML- en KYC-processen in de financiële én accountancysector effectiever en efficiënter te maken. Dasha Simons, managing consultant Trusted AI bij IBM zet uiteen hoe kunstmatige intelligentie (AI) innovatie in KYC en AML kan stimuleren.

In het tweede deel van het seminar bespreken we twee casussen uit de praktijk: een uit de accountancysector en een uit de financiële sector. De eerste case study wordt verzorgd door Ewout Brouwers, CEO van PIA Group Nederland. De spreker van de tweede case study wordt binnenkort bekend gemaakt. We sluiten het seminar af met een paneldiscussie.

Event informatie

Organisatie: Partner in Compliance

Datum: 28 november 2023

Inschrijven voor: 28 november 2023

Type event: Seminar

Doelgroep: Open

Locatie: Amstelveen