Blockchain voor Financials

Organisatie
IIR
Datum
08 november 2018
Inschrijven voor
07 november 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Finance & Blockchain Professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ook als accountant krijgt u steeds meer met blockchain te maken. Het maakt real-time accounting, vooraf geprogrammeerde audits, smart contracts en alternatieve financiering mogelijk. Wat weet u van de technologie? Kom naar het seminar Blockchain voor Financials. Leer van o.a. NBA & praktijkcases voorlopende accountantskantoren.

Blockchain is dé technologie die voor u als financial een enorme impact heeft op uw functie en werkprocessen. Ook levert het nieuwe vragen op van uw klanten. Wat weet u van de technologie die alternatieve financiering zoals Initial Coin Offerings (ICO’s), cryptovaluta en smart contracts mogelijk maakt? Wat betekent het als een audit en controle vooraf geprogrammeerd worden in transacties? Hoe waardeert u digitale activa (cryptovaluta) in de jaarrekening onder IFRS, IAS2 en IAS38? Hoe kijken de toezichthouders als de Autoriteit Financiële Markt en De Nederlandsche Bank aan tegen ICO’s? En wat zijn de ontwikkelingen in het buitenland?

Onderwerpen

Wij vertellen het u en gaan met u in gesprek tijdens het seminar Blockchain voor Financials. Het gebruik, de risico’s en de veiligheid van de techniek worden op een heldere manier uitgelegd. De NBA en voorlopende accountantskantoren geven u concreet inzicht in de gevolgen voor uw functie en werkzaamheden. Tijdens het seminar is aandacht voor praktijkcases van de Rabobank, Ministerie van Financiën en RetailCoin

Sprekers

Tijdens het evenement zal een tiental sprekers ingaan op de actualiteit van blockchain, waaronder:

  • Olivier Rikken - Director Blockchain & Smart ContractsAxveco | Dutch Blockchain Coalition
  • Jan Wietsma AA - Bestuurslid Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants
  • Martin de Bie - Adviseur Nieuwe technologie & innovatie216 Accountants
  • Christian Schouten - Blockchain lead Ministerie van Financiën

 

Event informatie

Organisatie: IIR

Datum: 08 november 2018

Inschrijven voor: 07 november 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Finance & Blockchain Professionals

Locatie: Amsterdam