Congres Toezicht, Technologie en Strategie

Organisatie
Datum
04 oktober 2018
Inschrijven voor
01 oktober 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Supervision professionals
Locatie
Breukelen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Nyenrode Business Universiteit organiseert op 4 oktober 2018 het congres Toezicht, Technologie & Strategie waarin ingegaan wordt op innovaties op het gebied van toezicht en handhaving en welke rol ze kunnen spelen in toekomstig beleid.

In vijf workshops komen de mogelijkheden van nieuwe technologieën en het gebruik daarvan aan bod, zoals de invloed van FinTech, machine learning en blockchain. Daarna bespreken verschillende toezichthouders in een paneldiscussie de effecten van technologie en data-analyse op hun strategie.

Technologische ontwikkelingen buitelen in hoog tempo over elkaar heen. Big data, data analytics, Internet of Things, cryptomunten, blockchain, kunstmatige intelligentie, FinTech en robotisering spelen een steeds belangrijkere rol in het maat- schappelijke en economische verkeer. Ook versterken zij elkaar waardoor de impact ervan nog groter wordt: denk aan de combinatie van kunstmatige intelligentie en FinTech, of data analytics en Internet of Things.

Toezichthouders en handhavers komen voor hun werkzaamheden bijna dagelijks in aanraking met nieuwe technologieën. Die maken het ook steeds gemakkelijker om grote hoeveelheden data te verzamelen, te ontsluiten en te analyseren. Hoe kunnen zij anticiperen op nieuwe ontwikkelingen? En hoe kunnen ze gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheden om hun taak als toezichthouder of handhaver beter uit te kunnen oefenen? Krijgen ze bijvoorbeeld direct, real time en gericht toegang tot de gegevens in de systemen van bedrijven? Hoe kunnen toezicht-houders en handhavers maximaal profiteren van inzichten die zich aandienen met data-science?

Doelgroep

Een congres voor toezichthouders, handhavers, beleidsmakers, beslissers en alle overige geïnteresseerden om zich te verdiepen in een problematiek die niet alleen veel mogelijkheden biedt, maar ook risico’s met zich meebrengt.

Event informatie

Organisatie: Nyenrode Business Universiteit

Datum: 04 oktober 2018

Inschrijven voor: 01 oktober 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Supervision professionals

Locatie: Breukelen