Stresstesting voor banken Event 2018

Organisatie
IIR
Datum
29 november 2018
Inschrijven voor
28 november 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Banking professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Bepaal betrouwbare scenario’s en maak ze onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering

2 november 2018 komt de EBA met de resultaten van de EBA stresstest 2018. DNB ziet stresstesting ook als een steeds waardevoller instrument. Banken moeten niet alleen voor hen scenario’s kunnen uitrekenen maar er wordt ook steeds meer verwacht dat U zelf scenario’s bepaalt en stresstesten uitvoert.

Het doen van een betrouwbare stresstesting wordt hierdoor steeds relevanter en heeft een groter effect op de bedrijfsvoering. Daarom krijgt u tijdens dit event inzicht in de verschillende methodieken, het bepalen van relevante scenario’s, het belang van datakwaliteit en de impact van regelgeving zoals IFRS 9 en ICAAP op uw stresstesting.

Stresstesting voor banken Event 2018

Leer van elkaar en van koplopers

Naast de best practices uit Nederland hoort u ook hoe andere Europese landen zich ervan afbrengen. Daarnaast wordt de link gelegd met Amerika. In de US is stress testing (CCAR) een groot en belangrijk onderdeel en worden zij gezien als koploper op stresstesting gebied. Het is daarom erg interessant om te horen waar deze verschillen in zitten en ook waar Europa en de VS steeds meer tot elkaar komt.

Kortom een Stresstesting-event voor en door banken. Het programma is nog in ontwikkeling, houd de website in de gaten voor het laatste programma en sprekers.

Event informatie

Organisatie: IIR

Datum: 29 november 2018

Inschrijven voor: 28 november 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Banking professionals

Locatie: Amsterdam