Masterclass Blockchain

Organisatie
Datum
02 november 2017
Inschrijven voor
02 november 2017
Type event
Workshop
Doelgroep
Finance Professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Wat is blockchain en welke impact heeft het op uw sector en uw eigen werk? Wat kunt u zelf met blockchain? Kom voor de antwoorden naar de inspirerende Masterclass Blockchain in Utrecht. De Masterclass op donderdag 12 oktober en 26 oktober zijn vol. Daarom organiseren wij een derde bijeenkomst op donderdag 2 november 2017.
 
Een bredere omarming van blockchain maakt veel functies overbodig. Denk aan controlefuncties van notarissen, accountants, en misschien zelfs wel banken. De impact van blockchain begrijpen en kunnen door vertalen naar uw eigen situatie is dus zeer waardevol. Na de Masterclass Blockchain snapt u blockchain en kent u de voordelen, mogelijkheden en obstakels van deze technologie.

Financiën en IT

Blockchain-expert Olivier Rikken van AXVECO vertelt u tijdens de Masterclass over blockchain vanuit twee perspectieven: de financiële dienstverlening en de technische en IT-gerelateerde kant. NIBE-SVV en Computrain hebben hun kennis en krachten gebundeld om tot deze Masterclass te komen.

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. De Masterclass van donderdag 12 oktober is inmiddels vol. Schrijf u dus snel in voor de bijeenkomst op donderdag 2 november 2017, dan houden wij een stoel voor u vrij.

Masterclass Blockchain

Wanneer: donderdag 2 november 2017 (12 oktober 2017 = VOL)
Hoe laat: 18.00 - 21.30 uur
Waar: Amsterdam
Kosten: € 150,- exclusief btw

De samenwerking NIBE-SVV en Computrain

Achter een blockchain-netwerk en het goed integreren van blockchain binnen een organisatie ligt een gecompliceerde techniek. Daarom is de IT-expertise van Computrain binnen de Masterclass Blockchain waardevol. De kracht van NIBE-SVV zit hem in de expertise binnen het bank- en verzekeringswezen. Hier ziet u de meeste toepassingen van blockchain door een aantal fintech-initiatieven. En natuurlijk de Bitcoin die een steeds prominentere plek krijgt binnen het betalingsverkeer en als beleggingsmogelijkheid. Bitcoin toont dus de impact van blockchain en dit is nog maar een van de vele mogelijke toepassingen!

Gratis toegang tot Online Academy

Deelnemers van de Masterclass Blockchain krijgen bij hun inschrijving 3 maanden gratis toegang tot Online Academy. Via dit e-learningplatform heeft u onbeperkt toegang tot ruim 100 online trainingen, waaronder die van NIBE-SVV en Computrain. Altijd en overal. Waar en wanneer u wilt. Na de Masterclass Blockchain kunt u dus op een laagdrempelige manier blijven doorleren.

Programma van de Masterclass Blockchain

Spreker: Olivier Rikken

Programma

18.00 - 19.00 uur
Inloop met soep en luxe broodjes

19.00 - 20.00 uur
Masterclass Blockchain, deel 1: 

  • Wat is blockchain?
  • Hoe werkt blockchain?
  • Mythes versus feiten
  • Wat kunt u ermee en hoe kan blockchain huidige bedrijfsmodellen beïnvloeden?

20.00 - 20.30
Pauze

20.30 - 21.30
Masterclass Blockchain, deel 2:

  • Wat voor soort blockchains zijn er?
  • Wat zijn smart contracts, hoe werken ze globaal en wat is hun juridische status?
  • Wanneer kunt u blockchain gebruiken?
  • Wat zijn de risico’s en uitdagingen van blockchain?

21.30
Afsluiting

Over de Masterclass Blockchain

Weet u nog weinig van blockchain? Geen probleem, want de Masterclass begint met een introductie over dit onderwerp. Met voorbeelden uit zijn eigen praktijk legt blockchain-expert Olivier Rikken uit wat blockchain precies is, waar het vandaan komt en welke impact het zal hebben. In deel twee van de Masterclass kijken we naar de kenmerken van blockchains, de belangrijkste diensten die ontstaan of overgenomen worden door deze technologie en hoe blockchain technisch werkt.

De Masterclass Blockchain mag u niet missen wanneer u meer wilt weten over of op zoek bent naar de mogelijkheden van blockchain!

Over Computrain

Computrain is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot dé IT-opleider van Nederland. Computrain heeft een aanbod van ruim 850 trainingen, opleidingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development, Business IT en Soft skills. Bezoek voor meer informatie de website van Computrain.

Event informatie

Organisatie: NIBE SVV

Datum: 02 november 2017

Inschrijven voor: 02 november 2017

Type event: Workshop

Doelgroep: Finance Professionals

Locatie: Amsterdam