Seminar Bouwsparen

Organisatie
Datum
08 maart 2017
Inschrijven voor
07 maart 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Den Haag
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De markt van koopwoningen is zich goed aan het herstellen van de afgelopen crisis. Maar we zijn er nog lang niet. Een groot deel van het herstel van de woningmarkt is immers toe te schrijven aan de huidige lage hypotheekrente. De echte hervorming van de woningmarkt vereist een cultuuromslag van alle betrokkenen. Sparen voor een eigen woning moet een belangrijk spaarmotief worden, net als in andere Europese landen. De tijd van het kopen van een huis zonder een cent gespaard te hebben, is voorbij. Bouwsparen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de benodigde gedragsverandering en daarmee ook aan het beter functioneren van de Nederlandse woningmarkt.

Wat gaan we doen?

Tijdens dit interactieve seminar zal het belang van ‘eerst sparen, dan lenen’ vanuit diverse invalshoeken worden benaderd. Onder andere vanuit de wetenschap, het Europees perspectief, de bouw en het consumentenbelang.
De consument komt natuurlijk ook zelf aan het woord. Tijdens het seminar worden de resultaten van een opinieonderzoek gepresenteerd: wat vindt de consument van de beperking van de hypotheekrenteaftrek, is de consument bereid en in staat om te gaan sparen voor een eigen woning en ziet de consument de eigen woning als een goede pensioenvoorziening? Uiteraard komt ook de visie van de politiek uitgebreid aan bod.

Programma

Het programma van dit middag seminar wordt binnenkort op deze website geplaatst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het uitgebreide programma? Stuurt u dan een mail aan Angelique Dersjant van het OTB-Congresbureau (a.d.dersjant@tudelft).

Wilt u nu alvast meer weten over Bouwsparen, kijk dan op www.bouwsparen.nl. 

Aanmelden 

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden. 

Event informatie

Organisatie: de Volksbank

Datum: 08 maart 2017

Inschrijven voor: 07 maart 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Den Haag