PSD2 Event- Open Banking API’s als nieuwe standaard?

Organisatie
IIR
Datum
01 februari 2017
Inschrijven voor
01 februari 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De herziene Payment Services Directive (PSD2) verplicht banken ertoe dat er in 2018 een aantal belangrijke aanpassingen in het betalingsverkeer worden doorgevoerd. De concurrentie op betaaldiensten zal naar verwachting enorm toenemen en  voornamelijk komen uit de hoek van Fintech bedrijven of grote online spelers.

De wetgeving sluit aan bij de grotere ontwikkeling die binnen banken plaatsvindt: de transformatie naar de digitale bank, die van een traditioneel gesloten instelling beweegt naar een meer open systeem. Hierdoor staan bestaande verdienmodellen onder druk en zien flexibele en innovatieve fintech bedrijven een gat in de markt.

Zijn sector overstijgende innovaties zoals gebruik van API’s, Blockchain en Machine Learning de voorbode van een radicale verandering binnen het financiële systeem?

Hoe kunt u hier als bank mee omgaan, op welke manier kunt u van toegevoegde waarde blijven voor uw klant en hoe zorgt u ervoor dat u ook in de toekomst als bank bestaansrecht houdt?

Op deze 2 daagse conferentie wordt uitgebreid stilgestaan bij deze vragen en kunt u met elkaar in discussie over mogelijke oplossingen.

  • Wat is de visie van de verschillende stakeholders die te maken hebben met PSD2 wetgeving?
  • Hoe moeten financiële instellingen hervormen onder invloed van PSD2?
  • Wat betekent de transformatie en gebruik van APIs voor de IT infrastructuur van uw bank?
  • Hoor van de verschillende toezichthouders wat hun visie is op de ontwikkelingen en welke aanbevelingen zij hebben voor de sector.
  • Hoor inspirerende voorbeelden van het gebruik van Blockchain, APIs en Big Data binnen de bankensector.

Het congres heeft een interactieve setting, waardoor u door middel van een online tool in gesprek kunt gaan met de sprekers.

Event informatie

Organisatie: IIR

Datum: 01 februari 2017

Inschrijven voor: 01 februari 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Utrecht