Summer Course 2014 – 14-18 juli

Organisatie
Datum
14 juli 2014
Inschrijven voor
13 juli 2014
Type event
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Van 14 t/m 18 juli verwelkomen we 24 enthousiaste studenten voor de Summer Course.

De financiële wereld rond in vijf dagen

Ben je HBO of WO student en overweeg je een loopbaan in de financiële sector? Schrijf je dan nu in voor de Welten Summer Course 2014! In één week tijd ga je in de praktijk kennismaken met de vier verschillende disciplines van de financiële dienstverlening.

Zakelijk en Particulier bankieren, Verzekeringen en Pensioen

Gedurende vijf intensieve dagen ga je aan de slag met een uitdagende casus. Deze casus draait volledig om een ondernemer die voor diverse financiële uitdagingen komt te staan, zowel met zijn bedrijf als in zijn gezinssituatie. In teamverband benader je vier financiële deelgebieden waarmee de ondernemer wordt geconfronteerd en waarover hij levensbepalende beslissingen moet nemen. Jouw advies speelt hierin een cruciale rol! 

De deelgebieden zijn: 

De meest optimale financiering van het bedrijf 

Een bedrijf is zo gezond als de financiering. Een onjuist gefinancierde onderneming is niet levensvatbaar. De continuïteit van het bedrijf en de banen van het personeel zijn afhankelijk van jouw adviezen! 

Een persoonlijk financieel plan 

De ondernemer is een kei in zijn vak. Van zijn persoonlijke financiën heeft hij echter geen kaas gegeten. Hij heeft jou nodig om inzicht te krijgen in zijn financiële toekomst. De hypotheek, zijn oudedag, de risico’s die zijn inkomen in gevaar kunnen brengen. Overal moet rekening mee worden gehouden en op elkaar worden afgestemd! 

Risicomanagement 

Er liggen overal risico’s op de loer die de continuïteit van het bedrijf en de financiële stabiliteit van de ondernemer in gevaar kunnen brengen. Met alleen het verzekeren van brand houdt het niet op. Hoe brengt de ondernemer de productie weer op peil na een calamiteit? Hoe beschermt hij zich tegen dubieuze debiteuren? Is zijn gezin wel goed verzekerd? Jouw visie laat de ondernemer rustig slapen! 

Pensioen 

Een werkgever heeft veel verantwoordelijkheden. Deze verantwoordelijkheid houdt niet op bij het betalen van het salaris alleen. Goed personeel aannemen is één, gemotiveerd personeel behouden is een tweede. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hierbij van onderscheidend belang. De pensioenregeling in het bijzonder. Het is aan jou om de ideale mix te vinden van een regeling waarbij de belangen van zowel de ondernemer als zijn werknemers optimaal op elkaar zijn afgestemd. 

Je bent onderdeel van een team dat bestaat uit de toekomstige specialisten op deze vier deelgebieden. Daarbij word je begeleid door ervaren trainers. Samenwerking tussen de teamleden zal bepalend zijn voor het resultaat. Dit resultaat wordt door alle teams aan het einde van de week aan de ondernemer en zijn stakeholders gepresenteerd. Voor wie kiest de ondernemer? 

Finance & Fun
De Summer Course staat bol van afwisseling, zoals diverse inspirerende workshops, praktijk verhalen van professionals en vaardigheidstrainingen. De fun realiseren we in de vorm van een teamtocht, sportactiviteiten en gezellige avonden in Carpe Diem – het café op de Welten Campus. Door een week lang op de Welten Campus te verblijven ervaar je de unieke sfeer en heb je de mogelijkheid om te netwerken met medestudenten en professionals. 

Iedereen ontvangt een certificaat van deelname. Dit staat natuurlijk mooi op je CV! 

Wederzijdse investering

Welten investeert graag in talent voor de financiële sector. Om de Summer Course zo toegankelijk mogelijk te houden, vraagt Welten € 75,- inschrijfgeld. Daarnaast verwachten we uiteraard jouw enthousiasme en volledige inzet. 

Heb je vragen?
Bel of mail Lieke of Michelle. 0497- 594868 / Recruitment@welten.eu

Schrijf je nu in!
Is jouw interesse gewekt en wil je deelnemen aan de Summer Course 2014?

Event informatie

Organisatie: Welten

Datum: 14 juli 2014

Inschrijven voor: 13 juli 2014

Type event:

Doelgroep: Studenten