Inhousedag Financiële stabiliteit

Organisatie
Datum
15 mei 2014
Inschrijven voor
14 mei 2014
Type event
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

In deze real-time case ga je aan de slag om de situatie tot op de bodem te analyseren. Werk als een team en kom tot beslissingen in het belang van je rol, maar houd ook de (gemeenschappelijke) belangen van de andere groepen in de gaten.

Lange tijd dacht men in de Republiek van Baltonia (Oost-Europa) te kunnen ontkomen aan de mondiale financiële crisis. Maar die hoop lijkt vervlogen. De macro-economische positie van het land is in korte tijd zwaar onder druk komen te staan. Bovendien is enkele uren geleden een grootschalige fraude bij BaltoBankia aan het licht gekomen: de verliezen lijken groot, maar de exacte omvang nog niet bekend. Geluk bij een ongeluk: de buitenwereld weet nog van niets! Maar onder deze omstandigheden kunnen de problemen bij BaltoBankia zomaar leiden tot een totale implosie van de gehele Baltoniaanse financiële sector. Actie is vereist, en wel nu!

Door deze uitdagende case leer je niet alleen de divisie Financiële stabiliteit (Fs) kennen, maar ook jouw mogelijkheden als stagiair of starter bij DNB. 

Waar en wanneer?

Woensdag 4 juni 2014 bij De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam, van 10:30 tot 17:00 uur, gevolgd door een afsluitende borrel.

Voor wie?

Je bent een WO- student in de laatste fase van je studie of recent afgestudeerd, met een (algemeen) economisch en/of financieel profiel en interesse in de financiële sector.

Meer informatie

Desirée Domacassé, beleidsmedewerker Fs, 020 524 6292. 
Rob Nijskens, beleidsmedewerker Fs 020 524 3234. 
Ellis Karels, campus recruiter, 020 524 2231

Aanmelden?

Meld je uiterlijk 15 mei 2014 aan met je CV, een korte motivatie en cijferlijst via onderstaande sollicitatiebutton.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan. Uiterlijk 27 mei 2014 ontvang je bericht of je bent geselecteerd. 

Event informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Datum: 15 mei 2014

Inschrijven voor: 14 mei 2014

Type event:

Doelgroep: Professionals