TaxLab 2014

Organisatie
Datum
17 april 2014
Inschrijven voor
16 april 2014
Type event
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op donderdag 17 april 2014 vindt het innovatieve evenement TaxLab 2014 plaats. Voor TaxLab 2014 stappen we de boardroom binnen. Op deze plek blijkt fiscaliteit namelijk in toenemende mate onderwerp van gesprek te zijn. Gedurende de middag worden diverse breakout sessies georganiseerd rondom de belangrijkste boardroom-topics. Meldt u aan om deel te nemen aan deze sessies. 

Responsible tax

Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met de morele aspecten van belastingheffing. Gevoed door de publieke opinie en de discussie rond BEPS (Base Erosion & Profit Shifting) is dit onderwerp steeds in beweging en kan zowel de fiscale positie als het publieke imago van bedrijven hierdoor zwaar beïnvloed worden. Wat is de stand van zaken in Nederland, EU en de OECD, wat zijn de "risicovolle" structuren en wat is het financiële risico dat gemitigeerd moet worden? 

The power of data

Data is het sleutelwoord. Big data. Big opportunities. Maar hoe moeten bedrijven nu omgaan met het ontsluiten, beheren en analyseren van data? En wat biedt dit voor fiscale mogelijkheden? De voordelen lopen van meer control tot feitelijke besparingen. Door meer, slimmer en efficiënter waarde uit data te halen. Daarnaast zal er tijdens het gehele event de gelegenheid zijn om de verschillende mogelijkheden van Tax Data Analytics in een live demonstratie te aanschouwen.

Relatie met de Belastingdienst

Een onderwerp dat doorlopend op de agenda staat en waar organisaties erg verschillend mee om gaan. Na een periode waarin horizontaal toezicht een bepalend gespreksonderwerp was vraagt nu het fenomeen 'steekproefcontrole' en verticaal toezicht om aandacht. Is uw organisatie gebaat bij een uitstekende relatie met de belastingdienst of pakt dit mogelijk nadelig voor u uit? 

Subsidies en fiscale tegemoetkomingen

Duurzaamheid, milieu, R&D, werkgelegenheid. Allemaal mogelijke triggers voor beschikbare subsidies en vergoedingen die commerciële beslissingen en financiële afwegingen nadrukkelijk kunnen beïnvloeden. Soms fiscaal, soms helemaal niet. Waar brengen we de verantwoordelijkheid binnen het bedrijf onder en hoe maken we deze problematiek onderdeel van het beslismodel binnen een bedrijf? 

Organisatie van de fiscale functie

Bedrijven verschillen sterk in de wijze waarop de fiscale functie is georganiseerd. Zeker bij grotere organisaties met veel vestigingen in het buitenland is vaak nog veel te winnen in dit opzicht en is er veel druk om kosten te besparen. Welke voordelen biedt centralisatie van de tax- functie? Hoe zorg ik dat de fiscale kennis in de verschillende landen gewaarborgd blijft? Hoe past tax technology bij mijn organisatie en welke consequenties heeft dit voor mijn medewerkers?

De fiscale agenda van de DGA

Bij familiebedrijven zijn de zakelijke en privésituatie van de ondernemer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of het nu gaat om bedrijfsopvolging, de hoogte van de management fee die aan de BV wordt onttrokken of pensioen gerelateerde zaken, ze vormen vaak genoeg een bespreekpunt in de boardroom en leiden nogal eens tot frictie. Hoe gaat u hiermee om? Krijgen zaken op het snijvlak van zakelijke- en privésituatie voldoende aandacht? 

Waar en wanneer?

Datum          17 april 2014, 13:30 - 18:00 uur

Locatie         De Fabrique, Maarssen

Taal              Nederlands

Programma

13:30 - 14:00 uur          Ontvangst
14:00 - 14:15 uur          Welkom door Richard Roovers & Stephen Brunner
                                   Managing Partners Deloitte Tax
14:15 - 14:45 uur          Keynote speaker Bill Dodwell
                                   Head of Tax Policy - Deloitte UK
14:45 - 16:00 uur          Breakout sessies rondom zes boardroom topics
16:00 - 16:30 uur          Pauze en wissel
16:30 - 17:45 uur          Breakout sessies rondom zes boardroom topics
17:45 - 18:00 uur          Wrap-up
18:00 - 19:30 uur          Borrel 

Aanmelden en informatie

Wilt u deelnemen aan Taxlab 2014, stuur dan een email aan Mirella Amesz via mamesz@deloitte.nl. Graag onder vermelding van uw volledige naam, organisatie en functie. U ontvangt vervolgens een email met daarin uw gegevens voor registratie.

Voor algemene informatie over TaxLab 2014 kunt u contact opnemen met Mirella Amesz, via telefoonnummer +31 (0)88 288 6731 of per email mamesz@deloitte.nl. 

Deelname aan TaxLab 2014 is gratis.

Event informatie

Organisatie: Deloitte

Datum: 17 april 2014

Inschrijven voor: 16 april 2014

Type event:

Doelgroep: Professionals