Bladeren

Zakelijke rekening

Zakelijke rekeningen zijn rekeningen die voor zakelijk doeleinden worden gebruikt. Banken openen voor zakelijke klanten aparte rekeningen met andere eigenschappen en mogelijkheden dan rekeningen voor particulier gebruik. Zakelijke rekeningen vormen vaak het hart van de geldstromen van organisaties en zijn daarom een zeer belangrijk product voor de zakelijke klant.  

Via internetbankieren en steeds geavanceerder en gebruiksvriendelijker wordende ondernemerssoftware kunnen ondernemingen steeds meer zelfstandig regelen via hun zakelijke rekeningnummer bij de bank.

Het enige nadeel van een zakelijke rekening is dat het extra kosten met zich meebrengt. Je betaalt een jaarlijks bedrag voor de rekening en je betaalt per transactie.

Een voordeel van de zakelijke rekening is dat er een goed financieel overzicht ontstaat. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van zakelijk krediet en financiële producten speciaal voor zakelijke klanten. Een zakelijke rekening oogt ook professioneler, de rekening staat op naam van het bedrijf, dit komt bij klanten beter over. Bij betalingen is dit ook makkelijker, anders moet elke klant verteld worden het bedrag op jou naam te storten in plaats van de bedrijfsnaam.