Bladeren

Internetspaarrekening

Een internetspaarrekening is een spaarrekening die volledig via internet loopt. Op deze rekening kan tegen relatief lage kosten spaargeld worden aangehouden, waardoor de rente ook vaak iets hoger ligt. Internetbankieren doet u immers vanaf uw eigen computer en u hebt geen bankfiliaal nodig om uw geld op te nemen of over te schrijven. Een internetspaarrekening is via internetbankieren vaak direct inzichtelijk.

Een internetspaarrekening maakt sparen laagdrempelig en goedkoop. Een internetspaarrekening kan (vaak) via internet worden geopend.

Qua veiligheid is het belangrijk om allereerst de uitgevende bank te  vragen wat zij doet om he geld en klantidentiteit veilig te stellen bij het openen en beheren van een internetspaarrekening. De bank zal meestal om een aantal persoonlijke gegevens vragen om de rekening te openen, zoals het burgerservicenummer, een recent dagafschrift en een geldig identiteitsbewijs. Verder zal het alleen mogelijk zijn om geld van een gekozen tegenrekening te gebruiken om de internetspaarrekening te openen. Vanaf de internetspaarrekening kan dan ook alleen naar deze tegenrekening worden overgeboekt.

Vereniging van Nederlandse Banken is een campagne gestart, onder de naam 3x Kloppen,  met tips om de veiligheid van internetbankieren te optimaliseren. Hierbinnen zijn een uitgebreid overzicht van maatregelen benoemd die de klant zelf kan treffen.