Bladeren

Hypotheekadviseur

De Hypotheekadviseur, ook wel Hypotheekspecialist of Hypothecair Planner genoemd, adviseert klanten over hun hypotheek en de daaraan gekoppelde financiële situatie/producten. Het is belangrijk dat een Hypotheekadviseur in is staat is om de klantwens en risicobereidheid middels een deskundige inventarisatie in kaart te brengen. Elke klantsituatie is uniek. Een goede Hypotheekadviseur vertaalt zijn kennis van de totale financiële situatie van de klant naar een persoonlijk en op maat advies en stelt daarbij het (lange termijn) belang van de klant centraal. Hierbij is het belangrijk dat de hypotheekadviseur zijn advies in voor de klant begrijpelijke taal uitlegt en motiveert en de klant wijst op de risico’s die de klant loopt bij de keuzes die de klant maakt.

Profiel Hypotheekadviseur

Een goede Hypotheekadviseur zet het belang van de klant centraal, is gemotiveerd om de totale financiële situatie van een klant in kaart te brengen en voelt zich verantwoordelijk voor zowel het invullen van de klantwens als het mitigeren van de risico’s die een klant loopt

  • HBO werk- en denkniveau
  • Opleiding tot Hypotheekadviseur en in het bezit van de verplichte Wft-certificaten
  • Enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Goede relatiebouwer

De functie Hypotheekadviseur vind je voornamelijk binnen de Retail Bank terug, maar natuurlijk ook bij de verscheidende onafhankelijke advieskantoren op dit gebied.

Klik hier voor vacatures Hypotheekadviseur