Landelijk Agri Traineeship Financing Solutions

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Dit traineeship is niet meer vacant.

In het kort

Heb jij affiniteit met de Agri & Food sector? Zoek je een traineeship waarbij je gelijk toepast wat je leert? In dit traineeship staat leren voorop. In 18 maanden leiden we je op tot financier van de toekomst. Hierbij is er naast de technische vaardigheden veel aandacht voor gespreksvaardigheden, timemanagement en reflectie. Hierbij zie je verschillende teams van onze zakelijke bank. Aan het einde van het programma ga je als financieringsspecialist Agri en Food bij een van onze teams aan de slag.

Je werk

 • Je bent op frequente basis in gesprek met klanten over hun kredietvragen
 • In klantgesprekken zet je jouw kennis over de Agri & Food sector en duurzaamheid in om hun financieringsbehoeften te bespreken.
 • Je beoordeelt de klant op risico's in bedrijfsvoering en financiën. Zo stel je de kredietwaardigheid vast.
 • Je communiceert met collega's van de Banker, Lending support, contracting en risk management
 • Je helpt ook zelf mee aan het waarmaken van de ambities in Convenience Lending. Je optimaliseert processen, maakt online overgang mogelijk en verbetert data-analyse.

Je werkomgeving

Binnen ABN AMRO ontwikkelt Convenience Lending de optimale combinatie tussen persoonlijke en online klantinteractie voor het zakelijke financieringsproduct. We werken als team aan Convenience Lending om klanten snel en betrouwbaar de beste financiering te bieden. Sectorcluster Agri & Food bestaat uit 3 teams die regionale binding hebben.

Onze mensen bepalen het succesvol bedienen van onze klanten. Daarom creëren we een werkomgeving gericht op de toekomst. Hierin staan collega's voorop en focussen we op jouw groei naar 'financieringsspecialist van morgen'. We leiden je op in het structureren van kredieten, financiële en sectorkennis, regelgeving, online vaardigheden en data.

Als je klanten wilt bijstaan met raad over leningen en samen de 'Toekomst van Financieren' vorm wilt geven, kies dan voor Convenience Lending.

Convenience Lending is één van de financieringsafdelingen binnen Financing Solutions. Convenience Lending richt zich op bedrijven met een kredietbehoefte van EUR 1 tot 5 mln. Financing Solutions biedt snelle, uniforme en voorspelbare financieringstrajecten voor onze klanten en leveren maatwerk vanuit onze kennis en expertise.

Je profiel

We zoeken nieuwsgierige en enthousiaste mensen die graag in een veranderende omgeving werken. Je onderscheidt hoofd- en bijzaken van elkaar, verdiept je graag in de materie en legt daarbij snel verbanden. Je hebt oog voor zowel verkoopkansen als risico's. Je streeft ernaar jezelf steeds te verbeteren en staat open voor veranderingen. Die helpen ons team vooruit. Je werkt graag samen met anderen. Verder:

 • Heb je onlangs je hbo of universitaire opleiding afgerond
 • Je diploma is niet ouder dan anderhalf jaar
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • je hebt een interesse in en affiniteit met de Agri & Foodsector
 • Bijbaantjes, stages of vrijwilligerswerk laten zien dat je klantgericht kunt communiceren, goed samenwerkt en besluitvaardigheid bezit.

We bieden

 • Een mooi en compleet traineeship waarin er ruimte is om jezelf te zijn. Gedurende het traineeship leer je het vak van financieringsspecialist. Je ontwikkelt vaardigheden door te reflecteren en trainen, wat helpt je weg te vinden op de werkvloer. Je hebt ruimte om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en te groeien in je werk. Dit programma geeft je een goede basis voor je verdere carrière binnen de bank.
 • In de eerste anderhalf jaar verander je vijf keer van afdeling. Hieronder vallen Risk Management, Lending Support en Duurzaamheid binnen de zakelijke kredietketen.
 • Opleidingen tot financieringsspecialist met onder andere trainingen over accounting, financial analysis, sustainability en credit risk
 • Persoonlijke ontwikkeling trainingen
 • Persoonlijke begeleiding onder andere door coaching vanuit je poule manager, een buddy en mentor op de werkvloer
 • Uitstromen als financieringsspecialist in de sector Agri & Food

Interesse?

De startdatum van dit programma is maandag 1 april. De trainingsweken zijn aan het begin en al vastgelegd voor het gehele programma.

Als je een uitnodiging ontvangt voor een online assessment, maak je deze binnen 5 dagen. Verder bestaat de procedure uit 2 gesprekken waaronder met één van onze MT-leden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het Financing Solutions van Corporate Banking? Neem contact met ons op via roelof.van.pijkeren@nl.abnamro.com of 06-51301530 of pauline.pijl@nl.abnamro.com of 06-22901091

Traineeship informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: