Stage Private Markets ABN AMRO MeesPierson

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van private equity? Dan zoeken wij jou! In deze stage krijg je de mogelijkheid om hands-on mee te werken in een internationaal team en je professionele skills te ontwikkelen. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam samen met collega’s in Parijs, Frankfurt en Antwerpen. Daarnaast onderzoek je hoe wij onze processen kunnen optimaliseren.

Private Markets & Real Assets is onderdeel van ABN AMRO MeesPierson (Wealth Management). Dit internationale team van 25 professionals maakt het mogelijk voor onze vermogende klanten om te investeren in de beste private equity fondsen. Wij selecteren fondsbeheerders en structureren de toegang tot een fonds voor onze klanten en houden hierbij rekening met maatschappelijk rendement. Gedurende de looptijd van het fonds organiseren we de capital calls, informeren we onze klanten over de voortgang met rapportages en boeken we de opbrengsten van de investeringen terug op hun rekening. Hiermee bieden wij onze klanten toegang tot fondsen die anders voor hen onbereikbaar zouden zijn en nemen we alle zorgen rondom hun investeringen uit handen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als stagiair(e) help jij het Private Markets & Real Assets team bij verschillende taken zoals het maken van een performance-overzicht en het ontwikkelen van een nieuwe venture capital propositie. We hebben daarnaast een aantal vraagstukken liggen die geschikt zijn voor een afstudeerscriptie, afhankelijk van je studierichting en interesse. Verder;

  • Leer je hoe investeren in private equity werkt;
  • Leer je werken in een internationaal team met verschillende disciplines;
  • Ga je onderzoeken hoe we zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen werken;
  • Kom je actief met verbeterideeën.

Note: Bij Private Markets & Real Assets doen we zelf GEEN M&A gerelateerde activiteiten

Wie ben jij?

Heb jij lef en ben jij proactief, ondernemend en nieuwsgierig genoeg om te onderzoeken wat het beste is voor de klant? Heb je affiniteit met finance, ben je zelfstandig en zit je in de laatste fase van je studie? Stap je makkelijk op mensen af en ben je altijd op zoek naar nieuwe kansen, oplossingen en ideeën? Kun je snel verbanden leggen en ben je benieuwd naar de werking van private markets? Dan zijn wij op zoek naar jou! Verder;

  • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Beschik je over minimaal een HBO of WO werk- en denkniveau;
  • Zoek je per september 2024 een stage voor minimaal 20 weken (startdata en duur in overleg);
  • Ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een mooie stage. Zo zorgt het Onboardingsprogramma ervoor dat nieuwe stagiair(e)s zich snel onderdeel van het team voelen. Er is volop ruimte om te leren en te groeien, in beide omgevingen kun jij een schat aan ervaring opdoen. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega’s.

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Daarnaast worden er maandelijks Go & See’s georganiseerd om kennis te maken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO, zo leer je de bank nog beter kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om via de ABN AMRO Academy je hard skills verder te ontwikkelen door middel van uitdagende e-learnings. De stagevergoeding bedraagt voor een mbo-, hbo- of wo stage €750 per maand (op basis van een 36-urige werkweek).

Ben jij enthousiast?

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen. Werk dat impact heeft op miljoenen klanten. En daarvoor hebben we mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.

Interesse? Reageer dan nu op deze vacature via de online sollicitatiebutton. Vragen? Neem voor meer informatie contact op met het Stagebureau via: 030 – 23 27 548 of abnamro.meespierson.stages@nl.abnamro.com

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages