Stage IT Content & Communicatie binnen Digital Workplace

Organisatie
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben jij een MBO of HBO student en studeer je in de richting van Communicatie, Online Marketing, Journalistiek of Media? Ben jij het Communicatietalent dat wij nodig hebben? Zoek dan niet verder want wij hebben dé stageplek voor jou binnen Digital Workplace bij ABN AMRO. Hier krijg je de kans om het Operational Business Intelligence Team te helpen met de communicatievraagstukken die er liggen: Wat is de positionering van ons team, wie zijn wij en wat doen wij? Geïnteresseerd in de opdracht? Lees hieronder alles over wat jouw functie inhoudt en wat wij jou bieden.

Je werk

Onze medewerker is jouw klant, voor hen probeer je de beste employee experience neer te zetten. Kennis, data en communicatie zijn hierbij de sleutelwoorden die je nodig hebt om hen te overtuigen van de IT-diensten die wij bieden binnen ABN AMRO. Hoe informeer je een groot publiek over wie wij als team zijn en wat wij kunnen betekenen op het gebied van de digitale employee experience? Aan jou de taak om niet alleen na te denken over de content maar ons ook te helpen bij het kiezen en inzetten van de diverse kanalen en events die er zijn binnen ABN AMRO. Je adviseert het team welk kanaal wij het beste kunnen gebruiken voor het type content dat we willen delen. Het is belangrijk dat de informatie altijd up-to-date, correct, vindbaar, persoonlijk en relevant is.

Wij bieden de mogelijkheden, het staat je vrij hier creatief invulling aan te geven!

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor het schrijven en het plaatsen van de content op o.a. SharePoint, Yammer en Teams;
  • Inbrengen van ideeën ter bevordering van de positionering van het team op het gebied van Communicatie;
  • Het uitwerken van eigen ideeën die concreet bijdragen aan de zichtbaarheid van het team;
  • Bieden van ondersteuning bij het organiseren van en/of deelnemen aan events;

Je werkomgeving

ABN AMRO is een vooraanstaande Nederlandse bank, met een internationale aanwezigheid. We zijn op zoek naar bekwame en getalenteerde stagiairs die ons zullen helpen om ABN AMRO te vormen tot een toekomstbestendige bank. Onze strategie vereist een cultuur van samenwerken en permanent leren.

Binnen ABN AMRO kom je te werken bij Digital Workplace. Dit is de afdeling binnen Platforms & Technology die verantwoordelijk is voor het inrichten, verbeteren en vernieuwen van de digitale werkplek van alle ABN AMRO-collega's in binnen- en buitenland. We vinden het belangrijk dat de digitale werkplek de medewerker in alle aspecten, zowel technisch als functioneel, probleemloos ondersteunt. We hebben employee experience hoog in het vaandel staan. We streven naar het leveren van voorspelbare, betrouwbare, bruikbare, gemakkelijke en innovatieve producten en diensten die de medewerker productiever maken. We werken met ons grid Agile en DevOps.

Je gaat deel uitmaken van het Operational Business Intelligence team (OBI) waar de focus ligt op het verzamelen van data over de employee experience van de digitale werkplek (de laptops en virtuele werkplekken) van alle medewerkers van ABN AMRO wereldwijd. De data wordt verzameld en intelligent geïnterpreteerd door de SAAS oplossing Nexthink, waarmee we actief problemen kunnen oplossen op toestellen en in contact staan met onze medewerkers.

Je profiel

• Je bent een MBO/HBO student;

• Je studie heeft betrekking op Communicatie, Online Marketing, Journalistiek of Media;

• Je staat de gehele duur van de stage ingeschreven bij je studie;

• Je bent 4/5 dagen per week, minimaal 4 maanden beschikbaar – aantal uren per week bepalen we in overleg;

• Je kan zo snel mogelijk starten (startdatum in overleg);

• Je hebt de mogelijkheid om minimaal 1 dag in de week naar het kantoor in Amstelveen te komen;

• Je bent klantgericht, positief en flexibel.

Je herkent jezelf in het volgende

Communicatief vaardig: je kunt informatie op een accurate en duidelijk manier overbrengen.

Nederlands- en Engelssprekend: je beschikt over een goed niveau van beide talen (gesproken en geschreven).

Energiek: samen met je collega’s zorg je ervoor dat je de informatie over wat wij doen als team, met veel enthousiasme brengt.

Proactief: je beschikt over een hands-on-mentaliteit.

Teamspeler: je kunt gemakkelijk collega's bereiken en ermee samenwerken door ze te helpen of door hulp te vragen.

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag deel uitmaken van ons team als stagiair? Solliciteer dan nu!

Solliciteer aan de hand van een motivatiebrief en cv met daarin een korte introductie over jezelf en waarom je geïnteresseerd bent in deze stageplek en werken voor ABN AMRO. Geef ook kort informatie over het doel van jouw stage en je beschikbaarheidsperiode. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Heb je vragen voor ons? Stuur ons dan een e-mail naar it.stages@nl.abnamro.com

Lees meer

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages