Stage IT Content & Communicatie bij het Informatie Management Team

Organisatie
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben jij een WO (Bachelor/Master) student en studeer je in de richting van Communicatie (CIW), Online Marketing, Journalistiek of Media? Ben je op zoek naar het ideaal bedrijf om je vaardigheden te testen en ben je geïnteresseerd in het doen van onderzoek? Zoek dan niet verder want wij hebben dé vacature voor jou binnen het Informatie Management Team bij ABN AMRO. Hier krijg je de kans om onderzoek te doen en jezelf verder te ontwikkelen als echte content en communicatie expert. Dus zoek niet verder en lees hieronder meer over onze stage ‘IT Content & Communicatie’.

Je werk

SharePoint, Yammer en Microsoft Teams zijn dé applicaties waarmee je gaat werken. Daarnaast zal je ook werken of leren werken met Power BI-dashboards als onderdeel van je werkzaamheden.

Je collega is jouw klant, voor hen probeer je de beste 'employee experience' neer te zetten. Kennis, data en communicatie zijn hierbij de sleutelwoorden die je nodig hebt om hen te overtuigen van de IT services en diensten die wij bieden binnen ABN AMRO. Hoe informeer je een groot publiek over technische IT vraagstukken? Hoe krijg je veel volgers in jouw IT community die je zelf kunt opzetten en beheren? En hoe zorg je dat collega's ons IT event (virtueel) komen bezoeken? Hier mag jij je tijdens je stage periode mee bezig houden.

Door middel van blogs, vlogs of andere content-creaties kan je jouw publiek informeren van de laatste informatie. Met als doel: likes, views en aanmeldingen. Het is belangrijk dat jouw informatie altijd up-to-date, correct, vindbaar, persoonlijk en relevant is.

Wij bieden de mogelijkheden, het staat je vrij hier creatief invulling aan te geven!

Je werkomgeving

ABN AMRO is een vooraanstaande Nederlandse bank, met een internationale aanwezigheid, we zijn op zoek naar bekwame en getalenteerde stagiairs die ons zullen helpen om ABN AMRO te vormen tot een toekomstbestendige bank. Onze strategie vereist een cultuur van samenwerken en permanent leren: onze mensen zijn vindingrijk, vertrouwen elkaar en doen net dat beetje extra om klanten te helpen.

Je gaat onderdeel uitmaken van het Informatie Management Team (IMT). Het IMT beheert, bewaakt en verzorgt alle informatie. Daarnaast zorgt het team ervoor dat deze informatie altijd actueel, vindbaar, correct en afgestemd is met informatie-eigenaren. Het IMT beheert, bewaakt en zorgt voor de continue uniformiteit en eenduidigheid van de inhoudelijke kwaliteit.

Je profiel

 • Je bent een WO (Bachelor/Master) student, die bij voorkeur op dit moment aan het afstuderen is en dus een scriptie schrijft. Je krijgt hier namelijk de kans om onderzoek te doen met een brede scope op het gebied van IT.
 • Je studie heeft betrekking tot Communicatie (CIW), Online Marketing, Journalistiek of Media;
 • Je staat de gehele duur van de stage ingeschreven bij je studie;
 • Je bent 6 maanden beschikbaar - 32 uur per week.
 • Je kan zo snel mogelijk starten (startdatum kan afwijken in overleg)
 • Je hebt enige ervaring met SharePoint, bij voorkeur ook met Power BI;
 • Je bent klantgericht, positief en flexibel.

Je herkent jezelf in het volgende

 • Communicatief vaardig: je kunt informatie op een accurate en duidelijk manier overbrengen.
 • Nederlands en Engels spreker: je beschikt over een uitstekend niveau van beide talen (gesproken en geschreven).
 • Organisatiegeest: je bent in staat om verschillende organisatorische problemen te herkennen.
 • Probleemoplosser: je analytische vaardigheden en creativiteit stellen je in staat om met realistische oplossingen te komen.
 • Resultaatgericht: je houdt altijd je doelstellingen in de gaten en neemt praktische stappen om deze te bereiken.
 • Teamspeler: je kunt gemakkelijk collega's bereiken en ermee samenwerken door ze te helpen of door hulp te vragen.

We bieden

Ben je op zoek naar een interessante stage om jezelf te ontwikkelen? Wil je werken in een van de beste werkomgevingen van Nederland? Dan nodigen we je uit om je aan te sluiten bij ons gemotiveerde enthousiaste team.

Als een stagiaire bij ABN AMRO ontvang je:

 • Een werklaptop;
 • Een maandelijkse stagevergoeding (€600);
 • Een persoonlijke ontwikkeling coach;
 • De mogelijkheid om op te vallen en een verschil te maken;
 • Een leuk team dat bestaat uit de beste professionals in de business!

Interesse?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag deel uitmaken van ons team als stagiair? Solliciteer dan nu!

Solliciteer aan de hand van een motivatiebrief en CV met daarin een korte introductie over jezelf en waarom je geïnteresseerd bent in deze vacature en werken voor ABN AMRO. Geef ook kort informatie over het doel van jouw stage en je beschikbaarheidsperiode.

We kijken ernaar uit om je te leren kennen! Heb je vragen voor ons? Stuur ons dan een e-mail naar it.stages@nl.abnamro.com

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages