Afstudeerstage WO Data Science / Artificial Intelligence: Word Embeddings voor Bankieren

Organisatie
Locatie
's-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

In de laatste jaren zijn word embeddings een vast begrip geworden binnen de wereld van Natural Language Processing (NLP). Deze numerieke representaties van taal worden ondere andere gebruikt in de chatbots van Google en Facebook. Hoewel zij zelf enorme embedding modellen hebben staan, lenen deze zich niet altijd even goed voor applicaties binnen het bankenlandschap.

Bestaande, open source modellen bevatten miljoenen woord representaties uit allerlei domeinen. Door hun brede inzetbaarheid missen ze de specifieke relaties die binnen de bank relevant zijn. Facebooks nieuwste chatbot Blender kan bijvoorbeeld over vanalles praten, maar weet niets over het oversluiten van een hypotheek. In deze opdracht wordt gevraagd naar een word embedding model dat juist de bancaire termen en hun onderlinge relaties vangt in een robuust en betrouwbaar model.

In deze opdracht ga je daarom zelf onderzoek doen naar word embeddings en hun potentie binnen de Volksbank. Dit begint bij het opbouwen van een set aan tekstdata, die leidend gaat zijn bij het ontwerpen en trainen van een eigen word embedding model. Je model wordt getest door middel van een experiment naar eigen invulling, waarin je de vergelijking maakt met andere, bestaande word embedding modellen. Denk bij dit experiment aan het vergelijken van chatbot antwoorden, het accuraat voorspellen van transactieomschrijvingen of een kwantitatieve analyse op de woord vectoren zelf.

Hier kom je te werken
Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. Met ervaren professionals, jonge pioniers en managers zonder stropdassen werken wij hard om resultaten te behalen en vieren we onze successen. Met Bossche bollen natuurlijk, want we koesteren onze standplaats Den Bosch.

Je gaat werken binnen een van de scrum teams van de value organisatie. De software die we hier ontwikkelen, wordt door miljoenen mensen gebruikt. Denk aan een bankierapp, een digitale huismap waarin een financieel adviseur alle gegevens kan verzamelen voor een hypotheekaanvraag of de chatfunctie met een medewerker van het team klantcontact.

Zolang Covid-19 niet onder controle is, werk je zoveel mogelijk vanuit huis. Meetings vinden in principe online plaats met incidentele afspraken op kantoor. Je werkzaamheden zullen hierop worden aangepast.

Jouw kwaliteiten
Je bent leergierig en wil dan ook alle ins en outs leren van IT binnen een complexe, corporate omgeving. Je staat open voor feedback, durft vragen te stellen en toont hierin initiatief. Zo ontwikkel jij je stap voor stap tot een vakbekwame developer.

Verder heb je:

  • Eenwo-opleidingin de richting AI/data-science ofin de richting software engineering mét AI/data-science component.
  • Ervaring met Natural Langauge Processing (NLP) is een pré.
  • Affiniteit met de financiële dienstverlening.​
Solliciteren?
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Nancy van de Wiel, via nancy.vandewiel@devolksbank.nl

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: 's-Hertogenbosch

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages