Stage HBO ICT Software Engineering- Exploratieve Data Analyse

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Volg jij een HBO opleiding in de richting Computer Science of Software engineering en wil je graag werkervaring opdoen in Python package? Wij bieden je die kans!

Binnen de Volksbank wordt steeds meer gebruik gemaakt van machine learning. Hierbij zetten we Python en pySpark in. Belangrijk voorbereidend werk is de zogenaamde Exploratieve Data Analyse (EDA). Waar het uitvoeren van zo’n EDA tot voor kort erg bewerkelijk was (lees: veel ad hoc code), zijn er in de laatste jaren vele open source packages beschikbaar gekomen om dit werk te versnellen. Een veelbelovend package is pandas profiling (https://github.com/pandas-profiling/pandas-profiling, ook beschikbaar voor Spark https://github.com/julioasotodv/spark-df-profiling). Hiermee voeren we univariate analyses automatisch uit.
Om de supervised modellen te ontwikkelen, verrichten we automatische analyses naar de relatie tussen de target en potentiële features. Aan jou de uitdaging om het pandas profiling package (eventueel ook de Spark versie) uit te breiden. In ieder geval voor intern gebruik, maar bij succes kunnen we het ook open source ter beschikking stellen.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

• Je volgt een hbo/wo opleiding in de richting computer science of software engineering;
• Je hebt uitgebreide programmeerervaring in Python is een vereiste; ervaring met (pySpark) is een pré;
• Affiniteit met data science en data analyse;
• Je bent enthousiast en leergierig;
• Je hebt een uitstekend analytisch vermogen en kritische houding.

Startdatum en locatie
Startdatum in overleg maar bij voorkeur start je op 1 september 2020in Den Bosch (Pettelaarpark 120).

Solliciteren?

Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over de functie? Stel ze aan Marjolein van Nuland, Al Engineer, via marjolein.vannuland@devolksbank.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Nancy van de Wiel, corporate recruiter, vianancy.vandewiel@devolksbank.nl.
Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages