Afstudeerstage HBO software engineering - pullrequest gamification

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Sinds de introductie van vaste value teams in de huidige agile wereld hebben teams steeds meer verantwoordelijkheid gekregen om zelf keuzes te maken op welke manier software gemaakt wordt. Dit heeft als grote voordeel dat klantwaarde sneller geleverd kan worden. Een nadeel van deze aanpak is alleen dat teams onderling steeds minder leren van andere teams en zo potentieel laten liggen. En dit terwijl er een prima middel bestaat om dit te faciliteren: namelijk middels pullrequests. Alle teams werken namelijk wél met BitBucket.

Daarom is de Volksbank opzoek naar een manier om middels pullrequests, zowel de kwaliteit van de changes te verhogen door gebruik te maken van kennis van meerdere teams, in plaats van enkel het team waarbinnen een change gemaakt wordt, als ook de teams onderling meer van elkaar te kunnen laten leren.

Binnen deze opdracht ga je opzoek naar een manier om teams te stimuleren meer deel te nemen aan pullrequests van andere teams om zo kennis en kwaliteit te verbeteren en laat de werking hiervan zien binnen een PoC met een aantal teams. Dit kan door het uitvoeren van reviews, maar bijvoorbeeld ook door het verbeteren van findings uit (automatische) code analyse tools. Denk hier aan gamification concepten, beloningen, highscores, plugins binnen BitBucket, promotie op de werkvloer etc.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

  • Je volgt een hbo- opleiding in de richting Software Engineering
  • Enthousiasme en leergierigheid
  • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding
  • Goede communicatieve vaardigheden
Startdatum en locatie
Je kunt in februari starten met je nieuwe stage bij de Volksbank. Onze IT afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch.

Solliciteren?

Reageer op deze stageplaats door op de "sollicitatie button" te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages