Advocatenkantoor AKD benoemt vijf nieuwe partners

03 juni 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advocaten- en notariskantoor AKD heeft per 1 juni 2013 drie nieuwe partner-aandeelhouders en twee salary partners benoemd. Stefan Bais, Luc Defaix en Guido Vergouwen zijn benoemd tot partner-aandeelhouder en François Koppenol en Dennis van Tilborg zijn benoemd tot salary partner. Met de uitbreiding van het aantal partners komt het aantal partner-aandeelhouders op 36.

Een overzicht van de vijf nieuwe partners:
Stefan Bais
richt zich op vennootschappelijke structurering, joint ventures, corporate governance en overnames. Hij heeft een ruime ondernemingsrechtelijke ervaring, waaronder herstructeringen, transfer pricing, joint ventures en M&A. Hij treedt op voor middelgrote en grote ondernemingen, die veelal internationaal opereren.

Luc Defaix is gespecialiseerd in (internationale) fusies, overnames, joint ventures, herstructureringen, venture capital en daarmee samenhangende veilingprocessen. Naast middelgrote en grote ondernemingen heeft hij diverse private equity partijen en informal investors begeleid. Luc is tevens vestigingsvoorzitter van het AKD kantoor in Eindhoven.

Guido Vergouwen heeft een ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk en was betrokken bij diverse overnames, herstructureringen en MBO's. Guido adviseert regelmatig aan directies, commissarissen en aandeelhouders over het afbreken van onderhandelingen, conflicten in de vennootschap en overnameclaims. Met ingang van 2007 heeft hij zich binnen AKD helemaal toegelegd op de procespraktijk. Hij procedeert geregeld bij de Ondernemingskamer en het Nederlands Arbitrage Instituut.

François Koppenol is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hij is betrokken geweest bij vele nationale en internationale transacties, waaronder een groot aantal private equity deals en venture capital investeringen. Naast strategische overnames en buy outs, adviseert hij verscheidene Nederlandse investeringsfondsen over hun investeringen en exits. Door deze ervaring te combineren met zijn kennis en ervaring op het gebied van insolventie en herstructurering adviseert François ook over de verschillende aspecten van distressed M&A.

Dennis van Tilborg heeft binnen de praktijkgroep Overheid en Onderneming een brede bestuursrechtelijke praktijk. Daarbij staat hij zowel overheden, bedrijven als instellingen uit de non-profit sector bij. Dennis treedt in dat verband veelvuldig in rechte op bij de diverse bestuursrechtelijke colleges, alsmede bij de burgerlijke rechter. De focus van zijn praktijk ligt op het economisch bestuursrecht, de gereguleerde markten, overheidstoezicht (waaronder het toezicht op woningcorporaties) en het bestuurlijk sanctierecht.

“De nieuwe partners zijn zeer betrokken bij hun klanten en adviseren hen bij vraagstukken op onder meer het gebied van groei, risicobeheersing en overleven in tijden van crisis. Wij zien hen dan ook als een goede versterking van ons team partners dat invulling geeft aan de toekomst van AKD” aldus Vincent Wibaut, bestuursvoorzitter van het adviesbureau.