Bankmedewerker laat 90.000 euro in rivier vallen

03 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

In Oostenrijk is een medewerker van een bank een tas met daarin 90.000 euro aan contant geld kwijt geraakt. De tas viel van een helling naar beneden in de rivier langs de weg. De man was bezig met het repareren van een lekke autoband toen het ongeluk gebeurde, zo schrijft Salzburger Nachrichten.

Geld in rivier

Op 7 mei bracht de bankmedewerker 90.000 aan contant geld met zijn eigen auto van een kleine winkel in Obertauern naar de Sparkasse in Salzburg. Volgens eigen zeggen kreeg hij een lekke band op een steile helling. Bij het repareren van de band is de zak met geld van de steile helling geleden en in de rivier terecht gekomen. Van dit voorval zijn echter geen getuigen.

Na het incident is een grote zoekactie gestart door de brandweer, politie en andere reddingsteams. Op de zeer lastig begaanbare plek is slechts een klein deel van het bedrag teruggevonden. Regina Ovesny-Straka, Directeur-generaal Salzburger Sparkasse Bank:  "Het grootste deel van het geld was nergens te vinden. We weten niet hoe dat gebeurd is. Dit is niet traceerbaar. Er is geen bewijs".

Als gevolg van dit incident is de medewerker ontslagen. Hij heeft zich volgens de bank niet gehouden aan de geldende richtlijnen voor money transfer.