Bank Mitsubishi verhuist activiteiten naar NL door Brexit

04 november 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Amsterdam wordt de nieuwe EU-hoofdstad voor Mitsubishi UFJ Financial Group. De Japanse bank brengt naar verluidt alle tien Europese activiteiten onder bij het kantoor in Nederland en verplaatst een deel van zijn personeel in Londen – voormalige poort naar de EU – naar Amsterdam. Dit besluit is volgens de Financial Times genomen als gevolg van de Brexit.

Volgens anonieme bronnen is Mitsubishi UFJ Financial Group, de grootste bank van Japan, zich momenteel aan het positioneren voor het moment dat de Brexit een feit wordt en de UK definitief uit de EU stapt. Dat meldt Britse zakenkrant Financial Times (FT). De Japanse bank zou hebben besloten om in 2017 haar activiteiten in Londen te verkleinen en een deel van zijn personeel te verhuizen naar het kantoor in Amsterdam. De bank is naar verluidt al langer aan het overwegen om de Nederlandse activiteiten uit te breiden en het Brexit besluit zou deze besluitvorming hebben versneld.

Bank Mitsubishi verhuist activiteiten naar NL door Brexit

Hoeveel Britse bankiers worden overgeplaatst naar Nederland is nog onduidelijk, maar volgens de bronnen van FT ligt het plan klaar om de tien Europese vestigingen van Mitsubishi UFG voortaan vanuit Amsterdam aan te sturen. Het kantoor in Londen blijft verantwoordelijk voor de aansturing van de activiteiten in de UK, evenals die in het Midden-Oosten en Afrika. Hiervoor was Londen het hoofdkantoor voor de hele EMEA-regio. De interne bronnen omschrijven de nieuwe rolverdeling als een ‘two-headed’ bestuur van de regio.