Duitse bank stimuleert innovatie met tech-ruimte

23 augustus 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Duitse coöperatieve bank Volksbank eG Schwarzwald Baar Hegau (Volksbank eG) is de eerste bank die de nieuwe ‘innovation experience room’ gaat installeren. Met deze ruimte vol nieuwe technologie, een concept van omnichannel software specialist NCR, wil de bank zowel werknemers als klanten kennis laten maken met recente digitale innovaties, als 3D printers, virtual realitybrillen en drones.

NCR Corporation, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van omnichannel oplossingen, heeft een nieuw concept ontwikkeld, genaamd de NCR Innovation Experience Room. De Room is een ruimte die gevuld is met nieuwe digitale technologieën, zodat werknemers en klanten van financiële instellingen kunnen ervaren hoe deze technologieën werken en hoe deze zouden kunnen bijdragen aan de bedrijfsactiviteiten. In de ruimte kan men op ‘speelse wijze’ interactieve robotassistant NCR SelfServ 85 kiosk uitproberen, een 3D printer, een multi-copter drone, een Amazon Echo personal assistant, en virtual realitybrillen.

Duitse bank stimuleert innovatie met tech-ruimte

Volksbank eG (voluit Volksbank eG Schwarzwald Baar Hegau), een van de grootste coöperatieve banken van Duitsland, is de eerste die het nieuwe concept heeft geïntroduceerd. Een mobiele versie van de Innovation Experience Room zal rondreizen langs de kantoren van de bank. De ruimte dient niet alleen als digitale ‘speelplaats’, maar geeft werknemers en klanten ook de kans om via toegang tot deze technologieën mede vorm te geven aan de digitale transformatie van de bank.

Thomas Bader, Head of Business Development bij Volksbank eG, vertelt: “Onze nieuwe Playroom motiveert onze klanten om naar onze kantoren te komen en de nieuwste technologieën uit te proberen, die veel van ons alleen kennen uit de media.” Harald Heinz, Channel Area Leader voor de DACH-region (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) bij NCR Financial Services, voegt toe: “Om de verandering in de financiële sector succesvol bij te kunnen benen, hebben banken een omgeving en cultuur nodig die verandering toelaat en ondersteunt. Via het introduceren van onze innovatieve speelplaats heeft Volksbank eG opnieuw een stap in deze richting gezet.”