Zakenbankiers JP Morgan begeleiden verkoop van Q-Park

22 augustus 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Naar verluidt wil een aantal van de eigenaren van Q-Park af van hun belang in de parkeergarage-exploitant. De verkopers hebben JP Morgan en N+1, een adviesboutique uit België, in de arm genomen om de verkoopoperatie in goede banen te leiden.

Dat meldt De Telegraaf eerder deze maand op basis van anonieme bronnen. Q-Park is de grootste parkeergarage uitbater van Nederland, en is daarnaast ook actief in veel andere Europese landen. In totaal beschikt het bedrijf over circa 5.800 parkeerfaciliteiten met zo’n 800.000 parkeerplaatsen. Na twee jaar stevige verliezen te hebben geleden, herstelde het bedrijf in 2015 met een positief nettoresultaat van €91 miljoen. De omzet bereikte vorig jaar een recordhoogte van €800 miljoen.

Q-Park

Q-Park ontstond in 1996 toen Ward Vleugels een aantal parkeergarages overnam van zijn schoonvader. Met de hulp van ING Real Estate, die een belang nam in het bedrijf, breide hij de garageportefeuille uit. Anno 2016 is het eigenaarschap van Q-Park verdeeld over Ward Vleugels zelf, ING Real Estate, SNS Reaal, Delta Lloyd, ABP, Pensioenfonds Zorg en Welzijn, Interpolis evenals de pensioenfondsen van Rabobank en KPN.

Nu het bedrijf opnieuw winst maakt, zouden een aantal eigenaren hebben besloten om hun belang in Q-Park in de etalage te zetten. Om de verkoop in goede lijnen te leiden zouden Amerikaanse zakenbank JP Morgan en adviseurs van het Belgische N+1 zijn ingeschakeld. Om welke eigenaren het gaat, en hoe groot het belang is dat verkocht wordt, is niet bekendgemaakt.