Webcam hypotheekadvies ABN AMRO nu ook op zondag

25 juli 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

ABN AMRO biedt zijn hypotheekadvies via de webcam sinds deze week ook op zondag aan. De bank is nu zeven dagen per week bereikbaar voor hypotheekadvies. De afgelopen maand werd proefgedraaid met het leveren van advies op zondag.

ABN AMRO startte eind 2011 met het aanbieden van hypotheekadvies via videogesprekken. Op deze manier konden klanten vanuit het gemak van hun huis via de webcam in gesprek gaan met een hypotheekadviseur. In het eerste jaar (2012) werden circa 2.000 hypotheekadviesgesprekken via de webcam gevoerd, en werden op die manier bijna 500 hypotheken afgesloten. De bank ziet bovendien dat steeds meer klanten kiezen voor het webcam-hypotheekadvies – inmiddels wordt 25% van de gesprekken via de webcam gevoerd.

abn webcam

Omdat klanten steeds vaker kiezen voor advies via de webcam, heeft ABN AMRO besloten om zijn openingstijden voor webcam-adviesgesprekken uit te breiden. Vanaf deze week gaat de bank ook webcam-hypotheekadvies aanbieden op zondag.

Tegenwoordig kunnen woningzoekenden online 24/7 zoeken naar koopwoningen, en de bank wil daarop aansluiten aldus Frans Woelders, algemeen directeur Retail Banking ABN AMRO. “Tot nu toe konden klanten zes dagen per week terecht bij de bank voor hypotheekadvies. ABN AMRO streeft ernaar om overal en altijd bereikbaar te zijn voor haar klanten en dus ook op zondag voor hypotheekadvies.” Deze stap moet de bank helpen om de ambitie van de bank om 50% van de hypotheekgesprekken via de webcam te voeren, te realiseren.

De afgelopen maand werd proefgedraaid met het webcamadvies op zondag. Klanten werd de mogelijkheid geboden om op zondag hun hypotheekgesprek te voeren. Woelders: “Via het online programma WebEx kunnen klanten met een webcamverbinding praten met hun bankadviseur en tegelijk alle (financiële) documenten delen. Op basis van de positieve reacties van klanten heeft ABN AMRO nu besloten om deze proef over heel Nederland uit te rollen.”