Nieuw hoofdkantoor Wells Fargo in Londen

21 juli 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Wells Fargo heeft een nieuw kantoorpand gekocht in Londen. Het pand heeft £300 miljoen (~€360 miljoen) gekost, en zal gaan dienen als het Europese hoofdkantoor van de Amerikaanse bank. Dat meldt de Financial Times.

Wells Fargo is een Amerikaanse bank en een van de meest waardevolle financiële instellingen ter wereld. Over het tweede kwartaal van 2016 rapporteert de bank een winst van $5,6 miljard. Naast de Amerikaanse operaties, met het hoofdkantoor in San Francisco, heeft Wells Fargo ook vier vestigingen in Londen waar in totaal zo’n 850 werknemers werken. Wereldwijd werken er bijna 270.000 mensen bij de bank, die voornamelijk gefocust is op zijn thuismarkt.

Wells Fargo

De Financial Times schrijft afgelopen dinsdag op zijn website dat Wells Fargo een nieuw kantoorpand heeft aangeschaft in de Londense City. De Amerikaanse bank heeft gekozen voor een pand aan de King William Street met elf verdiepingen. Volgens de Britse krant heeft de bank in totaal £300 miljoen voor het pand neergeteld, omgerekend ongeveer €357 miljoen.

Volgens de planning zal Wells Fargo zijn vier locaties in Londen in de loop van 2018 opheffen, en samenbrengen in het nieuwe pand, dat als hoofdkantoor moet gaan dienen voor de Europese activiteiten van de bank. Een opmerkelijke investering, vinden veel media, aangezien juist veel financiële instellingen overwegen om hun hoofdkantoren weg te halen uit de Britse hoofdstad nadat de Britten hebben gestemd voor vertrek uit de Europese Unie.