SNS Bank IT-migratie maakt kans op Computable Award

22 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

SNS Bank heeft een nominatie ontvangen voor de Computable Award voor Partnerproject van het jaar. De bank heeft zijn IT-omgeving onlangs gemigreerd van een Unisys-mainframe naar een IBM AIX-gedistribueerde omgeving. De migratie werd begeleid door IBM en softwarespecialist Micro Focus.

SNS Bank heeft onlangs besloten om zijn bedrijfskritische IT-omgeving te vernieuwen. De bank koos voor een migratie naar een ander mainframe, omdat de draagkracht van het vorige mainframe – geleverd door Unisys – mogelijk zou gaan afnemen. De automatiseerder verliest marktaandeel in de bankensector, en dit zorgde ervoor dat SNS Bank zich zorgen maakte over de toekomstbestendigheid van het mainframe. Bovendien zijn alle Unisys-experts die bij de bank werken al redelijk op leeftijd, en gaan binnen afzienbare tijd met pensioen.

SNS genomineerd voor Computable Awards 2016

SNS Bank besloot daarom over te stappen naar een IBM AIX-gedistribueerde omgeving. Onder toezicht van IBM Global Services en met behulp van Micro Focus Visual Cobol heeft de bank zijn IT-omgeving gemigreerd naar de nieuwe IBM AIX-omgeving. Softwarespecialist Micro Focus richt zich onder meer op testen en beheer van zakelijke applicaties, en de modernisering daarvan. Om de procescontinuïteit en consistente integratie van de kernsystemen te bewaken waren er in totaal circa 150 mensen betrokken bij de overgang van Unisys MCP naar IBM AIX.

SNS Bank is na afloop zeer te spreken over de migratie. De bank stelt dat de nieuwe omgeving een toekomstbestendig platform biedt, met een beduidend lager bedrijfsrisico. Ook ICT-platform Computable deelt deze mening, en heeft om die reden het project genomineerd voor de Computable Award in de categorie Partnerproject van het jaar.