ASN Bank zoekt jonge scholieren als duurzame reporters

06 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Voor tv-programma GreenTech (RTL4) is ASN Bank op zoek naar basisschoolleerlingen die op pad willen als verslaggever. De jonge reporters gaan op bezoek bij bedrijven om te onderzoeken hoe duurzaam zij zijn. De opnames zijn eind deze zomer.

De ASN Bank zet zich samen met zijn klanten in voor een duurzamere, socialere leefwereld. Dit doet de bank onder meer door geld te investeren in bedrijven die zich inspannen voor een beter milieu of een betere zorg. “Wij willen dat mensen ook over honderd jaar nog goed kunnen leven op onze planeet. Daarom houden onze keuzes van nu rekening met de wereld van morgen”, aldus de bank.

ASN Bank zoekt jonge scholieren als duurzame reporters

GreenTech is een tv-programma op RTL4 waarin twaalf teams van maximaal vier jongeren tussen de 9 en 15 jaar het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel voor ‘het meest duurzame idee van Nederland’. De kandidatenteams van de uitvinderscompetitie gaan onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan de slag met het bouwen van een prototype of schaalmodel van hun uitvinding, die zij vervolgens tonen en presenteren aan de vakjury.

Vanwege de duurzame missie van het tv-programma heeft ASN Bank besloten zich aan GreenTech te verbinden als partner. Voor het volgende seizoen van het programma is de duurzame bank op zoek naar jonge reporters die langs gaan bij bedrijven om te onderzoeken hoe duurzaam zij zijn, onder meer door middel van interviews. Specifiek gaat de oproep uit naar basisschoolleerlingen van tussen de 8 en 12 jaar oud. De verslaggevers moeten nieuwsgierig, kritisch en enthousiast zijn, en niet bang zijn om vragen te stellen.

Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich alleen of in tweetallen tot 4 juli aanmelden bij GreenTech. Dit doen zij door een mail te sturen naar reporter@greentechtv.nl, met daarin hun naam, leeftijd en groep, het e-mailadres en telefoonnummers van hun ouders/verzorgers*, en de dagen dat zij beschikbaar zijn in augustus 2016. Bovendien moeten zij antwoord geven op de vragen: Heb jij tips voor ons bij welke bedrijven we langs moeten gaan? Wat zou je vragen?; en in een filmpje van maximaal anderhalve minuut laten zien hoe goed zij kunnen interviewen door een interview te houden met iemand uit hun omgeving.

* Voor deelname is toestemming van ouders/verzorgers nodig. Leerlingen – of hun ouders – hoeven geen klant te zijn van ASN Bank om deel te mogen nemen.