Microfinancier Qredits start EigenBaas Avondschool

31 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Qredits Microfinanciering Nederland is een avondschool programma gestart voor potentiële ondernemers. Tijdens de EigenBaas Avondschool krijgen tien volwassen deelnemers de mogelijkheid om onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals een eigen ondernemingsplan te schrijven.

Non-profit instelling Qredits voorziet ondernemers van microfinanciering tot €250.000. Daarnaast ondersteunen zij hen met het starten of uitbouwen van hun onderneming door middel van coaching en tools. De afgelopen jaren heeft Qredits een totaal bedrag van €160 miljoen aan financiering verleend aan circa 7.500 ondernemers. Na drie jaar is 93% van deze ondernemers nog steeds actief.

Om meer mensen te helpen met het maken van een succesvolle start als ondernemer, startte Qredits eerder al met het EigenBaas-onderwijsprogramma. In dit programma, dat op tientallen ROC’s wordt gegeven, worden MBO studenten klaargestoomd voor het ondernemerschap. Het programma bleek een succes, wat Qredits ertoe heeft doen besluiten om een andere variant van het programma in het leven te roepen, maar dan voor volwassenen. De EigenBaas Avondschool.

Credits - EigenBaas

De EigenBaas Avondschool is een programma waarbij tien ondernemers in spé gedurende zes weken hun ondernemingsplan schrijven. Zij worden hierbij begeleid door docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Experts verzorgen daarbij themabijeenkomsten over onder meer persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, marktonderzoek, social media en financiering. 

Afgelopen 24 mei is de eerste groep van tien deelnemers van start gegaan. Deze eerste editie van het programma is georganiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer. Komend jaar zullen er ook Avondscholen worden georganiseerd in samenwerking met andere gemeenten, waaronder Eindhoven, Almelo, Groningen en Rotterdam. 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is blij met het initiatief van Qredits. “Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt de EigenBaas Avondschool vanuit de visie dat het belangrijk is dat mensen aan de slag komen in werk om te participeren en zelfredzaam te zijn. Dat kan via werk in loondienst zijn, maar ook als zelfstandig ondernemer”, aldus een woordvoerder. “EigenBaas Avondschool biedt een laagdrempelig programma voor jongvolwassenen die zich willen voorbereiden op het ondernemerschap en het verwerven van meer kennis over ondernemen. En dit draagt bij aan succesvol ondernemerschap.”