ABN AMRO start kennisplatform met topsporters

12 april 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Talent Centraal is een initiatief dat in het leven geroepen is door Talentboek (Yvonne van Gennip), Sporttop (Jochem Uytdehaage), de SportMaatschappij (Sylvia Karres), Helden (Barbara Barend) en ABN AMRO. De doelstelling is bijdragen aan talentontwikkeling van zowel talentvolle sporters als van eenieder die wil werken aan zijn sporttalent. Per 8 april is daarom de website www.talentcentraal.nl live. Daar delen talenten, deskundigen en geïnteresseerden hun kennis en ervaring om sporttalent -hoe klein of groot ook- verder te helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast start Talent Centraal een jaarprogramma voor een selecte groep van 45 valide en invalide talenten uit 18 verschillende sporten.

Randvoorwaarden om beter te presteren

De 45 talenten volgen een jaar lang het programma van Talent Centraal. Het draait daarbij niet om sporttechnische zaken maar om de randvoorwaarden om nog beter te kunnen presteren. Het programma biedt begeleiding en tools voor die gebieden waar het jonge talent en zijn omgeving behoefte aan hebben. Dat zijn de thema’s: geld, kennis, imago en carrière. Het gaat dan om vragen als: hoe ziet het leven van een topsporter eruit?, wat komt er allemaal bij kijken?, hoe kom ik aan geld om mijn sport op het hoogste niveau te beoefenen?, hoe blijf ik mentaal fit?, hoe ga ik om met media?, wat ga ik doen na mijn sportcarrière?

Talent centraal

Talenten verder helpen

Yvonne van Gennip, initiatiefnemer Talentboek: “Vanuit Talentboek hadden we al langer de wens om meer te doen voor de sporttalenten van Nederland. Door de samenwerking met de andere partijen, elk met hun eigen expertise, wordt dit nu werkelijkheid. Een prachtig en uniek initiatief wat onze talenten zeker verder gaat helpen.”

Andere talenten ontmoeten

Sylvia Karres, founder De SportMaatschappij (voormalig tophockeyster): “Toen ik talentvol bleek te zijn kwam er ineens heel veel op me af. Een programma als Talent Centraal was voor mij heel inspirerend geweest. Juist omdat je andere talenten van andere sporten ontmoet en zoveel verschillende nuttige informatie krijgt. Zodat je echt de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen.”

Partner van de Toekomst

Ernst Boekhorst, manager Sponsoring & Events ABN AMRO: “De gedachte achter onze sponsoring leidraad ‘Partner van de Toekomst’ is dat ABN AMRO wil helpen met de ontwikkeling van talent. Daarom heeft ABN AMRO het initiatief genomen om samen met de andere partijen Talent Centraal te starten. Ik vind het mooi dat de oud-topsporters zich via hun stichtingen met ons willen inzetten om talentvolle sporters te helpen in hun ontwikkeling en daarmee hun dromen hopelijk waar te maken”.