Kempen verkleint en focust European small-cap team

17 maart 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Kempen Capital Management (KCM) gaat met een kleiner en gefocust European Small-cap team werken aan haar positie als vooraanstaand sustainable small-cap huis. Tommy Bryson en Mark McCullough gaan het Kempen European small-cap team leiden.

European small-cap team
Het European small-cap team zal bestaan uit zes investment professionals, gevestigd in Edinburgh. In wederzijdse overeenstemming is besloten dat Rory Hammerson en Ewan Millar Kempen Capital Management (UK) Ltd. verlaten. "We willen hen bedanken voor hun grote bijdrage aan Kempen en wensen hen het allerbeste in hun toekomstige carrières."

Kempen Asset Management

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer van Kempen Capital Management (KCM): "Onze focus op lange termijn en kwalitatief hoogstaande beleggingen blijft de kern van onze beleggingsovertuiging. We werken verder aan onze positie als vooraanstaand sustainable small-cap huis, door een grotere focus op het team en op onze beleggingsaanpak. Vanaf nu zullen we onze bewezen ESG-aanpak toepassen op de Europese Small-cap strategieën. We zijn overtuigd dat een kleiner, meer gefocust team leidt tot een grotere snelheid en effectiviteit in besluitvorming en uiteindelijk nog betere prestaties voor onze klanten."

Small-caps
"Wij geloven in small-caps", vervolgt Dijkstra. "Kleinere bedrijven hebben vaak een leidende rol in nichemarkten, een grote mate van flexibiliteit en grote inzet van het management. Daarnaast worden kleinere bedrijven vaak door minder analisten gevolgd en bieden om die reden aantrekkelijke kansen voor beleggers. KCM heeft momenteel een team van 14 zeer ervaren beleggingsprofessionals in Nederlandse, Europese en Global small-caps, waarbij kennis en expertise constant worden uitgewisseld om consistente, lange termijn resultaten voor onze klanten te bereiken."