Rabobank schrijft pinbetalingen binnen 24 uur bij

14 maart 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Vanaf afgelopen weekend schrijft Rabobank ook buiten werkdagen de omzet uit pintransacties en sealbagstortingen van ondernemers binnen 24 uur bij op hun rekening. Eerst moesten klanten met een pin-contract of sealbagovereenkomst bij de bank wachten tot de volgende werkdag voor hun omzet in het weekend of op feestdagen op hun rekening stond.

“Wij willen graag tegemoet komen aan een lang gekoesterde wens van ondernemers, met name in de detailhandel en het MKB, om de pinomzet en stortingen van vandaag binnen 24 uur terug te zien op de rekening, ook op zaterdag en zondag en op feestdagen. De ondernemers met een pin-contract of die gebruikmaken van sealbagstortingen zullen vanaf dit weekend (12/13 maart) hun omzet van vrijdag al op zaterdag – in plaats van maandag - op hun rekening zien bijgeschreven”, laat Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank weten in een recent persbericht.

Rabobank pinnen

Nu worden de pinbetalingen en sealbagstortingen pas op de eerste werkdag van de bank bijgeschreven op de rekening van de ondernemer. Pin-omzet die gedraaid wordt op vrijdag, zaterdag en zondag worden op maandag bijgeschreven, maar daar brengt de Rabobank nu verandering in. De snellere verwerking van de pinbetalingen en stortingen wordt mogelijk gemaakt doordat de bank zelf het omzetbedrag vooruit betaalt. Zo kunnen de ruim 113.000* ondernemers eerder beschikken over hun geld.

“Het verschil zal voor ondernemers aankomend Paasweekend goed merkbaar zijn”, stelt Saris. Normaal wordt met Pasen de omzet van donderdag pas de volgende dinsdag bijgeschreven. Nu krijgen de ondernemers hun geld al op vrijdag op hun rekening. Op Europees niveau zijn de belemmeringen voor snellere transactieverwerkingen hardnekkiger: “Pogingen om in Europees verband de belemmeringen weg te nemen voor een snellere verwerking van pinbetalingen hebben tot nog toe geen soelaas geboden”, aldus Saris. Hij sluit af: “Onze zakelijke klanten zijn er bij gebaat dat zij 365 dagen per jaar hun omzet binnen 24 uur krijgen bijgeschreven. Dat gaan wij vanaf het weekend van 12/13 maart realiseren.”

* Van de circa 327.000 betaalterminals die in Nederland in gebruik zijn, zijn er ongeveer 152.000 (46%) in gebruik door de zakelijke klanten van de Rabobank.