Recordaantal gastlessen Bank voor de Klas 2016

14 maart 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Maandag 14 maart start de 6de editie van Bank voor de Klas. En dit jaar zijn maar liefst bijna 5.000 gastlessen aangemeld door medewerkers van 15 banken. Door dit grote aantal aanmeldingen krijgen kinderen op 2.300 basisscholen een gastles over het leren omgaan met geld.

Bank voor de klas is een project van de Nederlandse Vereniging van Banken en onderdeel van de Week van het geld en heeft tot doel het belang van financiële educatie onder de aandacht brengen en kinderen leren hoe zij beter kunnen omgaan met geld.

Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat past bij de leeftijd en belevingswereld van kinderen en is afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films die onderdeel uitmaken van de Cash Quiz.

NVB - bank voor de klas

Na afloop van de officiële opening van de Week van het geld door koningin Máxima geven staatssecretaris Jetta Klijnsma en voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken een gastles op basisschool de Pontonnier in Hoorn. De les vormt de aftrap voor gastlessen aan meer dan 120.000 kinderen die bankmedewerkers tijdens de Week van het geld verzorgen op scholen in heel Nederland.

Met de extra lespakketten die naar scholen worden gestuurd en de online versie van de Cash Quiz worden nog eens 30.000 leerlingen bereikt. Naast bijna 3.800 bankmedewerkers zullen dit jaar ook vier Kamerleden een gastles verzorgen. Dat zijn Pieter Duisenberg, Karin Straus en Aukje de Vries (VVD) en Erik Ronnes (CDA).