Jort Bakker (ASN) bestuurslid Dutch Green Building Council

14 maart 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Jort Bakker - hoofd duurzame financieringen van de ASN Bank - is toegetreden tot het bestuur van Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Dit initiatief kent inmiddels 400 participanten waaronder ABN AMRO, ING, NIBC en sinds vorige week ook ASN Bank.

Wat is Dutch Green Building Council?
DGBC is een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Hiermee wil DGBC een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is.

Jort Bakker - DGBC

Ervaren duurzaam leider
Jort Bakker gaat zich toeleggen op de behandeling van de complexe financieringsvraagstukken rond het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Volgens DGBC-bestuursvoorzitter Daan van Vliet wordt met de komst van Jort Bakker een ervaren duurzaam leider toegevoegd aan het bestuur.

“Jort Bakker kent als geen ander alle in en outs van duurzaam investeren. Daarom zijn we verheugd dat hij wil toetreden tot het bestuur van DGBC. De ASN Bank is al jaren een toonaangevende bank als het gaat om het financieren van duurzame projecten. De bank beschikt over veel inhoudelijke expertise over de technische aspecten daarvan. Dat sluit goed aan op waar wij als DGBC aan werken.”