Payleven succesvol in nieuwe financieringsronde

17 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Mobiele betaaldienst Payleven heeft 10 miljoen dollar weten op te halen in een nieuwe financieringsronde, mede dankzij nieuwe investeerder Seventure Partners. Ook enkele eerdere investeerders zoals Holtzbrinck Ventures, ru-Net, B Cinque, New Enterprise Associates (NFA) en MePay, deden mee aan deze nieuwe financieringsronde. Dit maakte FinTech bedrijf Payleven bekend.

Florerende FinTech ondernemening

Payleven maakt pinbetalingen mogelijk voor kleine en middelgrote ondernemers. Door deze investering heeft Payleven extra financiële ruimte voor verdere groei. In totaal heeft de FinTech organisatie nu 51 miljoen dollar opgehaald. “Wij zijn erg enthousiast over de groei van Payleven. Ze hebben laten zien dat ze duidelijk op weg zijn naar winstgevendheid en op enkele markten zien we nu al een positief resultaat. Payleven toont aan dat FinTech ondernemingen schaalbaarheid, aantrekkelijke unit economics en uiteindelijk winstgevendheid kunnen behalen”, licht Wolfgang Krause van Seventure Partners toe in het persbericht.

Payleven

Handhaven in voorhoede van de markt

“Wij zijn verheugd met de steun van Seventure Partners en kijken ernaar uit om samen Payleven verder te laten groeien”, zegt Ernst Moorman, managing director van Payleven Benelux. Het FinTech bedrijf meldt in het persbericht dat de kapitaalinjectie zal worden gebruikt om het aanbod van diensten uit te breiden en nieuwe gebruikers aan te trekken. Payleven benadrukt dat het FinTech landschap continu in beweging is en dat het bedrijf ernaar streeft om zich in de voorhoede van de markt te handhaven.

Duidelijk profiel en ervaring

Payleven lanceerde in 2013 haar eerste mobiele pinapparaat waarmee ondernemers pin- en creditbetalingen konden accepteren. In 2015 voegde het FinTech bedrijf hier een contactloze variant aan toe. Momenteel is Payleven in elf landen actief. Het bedrijf heeft zijn ‘roots’ in Duitsland. Ondernemers hebben bij Payleven geen vaste kosten. Ook gaat Payleven geen langlopend contract met hen aan. Het nieuwe kapitaal ondersteunt Payleven in haar missie om kleine en middelgrote ondernemingen zorgen uit handen te nemen, door hen innovatieve financiële diensten aan te bieden.

Terugverdientijd exceptioneel

“Payleven heeft een uitstekend track record op het gebied van customer experience, het aanbieden van de nieuwste technologieën en het bedienen van een achtergestelde markt. Dit heeft hen in staat gesteld om een terugverdientijd van minder dan zes maanden per gebruiker te realiseren, iets wat in de FinTech sector exceptioneel is”, aldus Sven Achter, general partner bij Holtzbrinck Ventures en voorzitter van de raad van bestuur van Payleven.