Schouwspel bij opening ABN AMRO tennistoernooi

09 februari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Met een stunt in het centrum van Rotterdam hebben de Franse toptennisser Gaël Monfils, Nederlands rolstoeltennisser Maikel Scheffers, twee ballenjongens, en de toernooidirecteuren Richard Krajicek en Esther Vergeer de aftrap gegeven van het 43ste ABN AMRO World Tennis Tournament (WTT).

Visueel schouwspel op de Coolsingel

Aan het ABN AMRO kantoor op de Coolsingel was verticaal een enorm tenniscourt bevestigd van 26 meter breed en bijna 50 meter hoog, waarover de aan lange kabels hangende ballenjongens zich bewogen. Zij vingen de tennisballen op, die de toptennissers vanaf het dak van het NH Hotel Atlanta op hen afvuurden.

Ballenjongen van nu, topper van morgen

Richard Krajicek, toernooidirecteur ABN AMRO World Tennis Tournament: “Ballenkinderen zijn vaak de toptennissers van later. Voordat veel bekende tennissers hun succesvolle topsportcarrière startten, waren ze zelf als ballenkind actief. Ook ik ben ooit zo begonnen. Voor een goed verloop van ons toernooi kunnen we niet zonder talentvolle ballenkinderen. Met deze actie willen we hen eens in de schijnwerpers zetten.”