Dick van Ommeren Managing Director Triodos IM

03 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Per 1 februari is Dick van Ommeren aangesteld als de Managing Director van Triodos Investment Management (Triodos IM), de vermogensbeheertak van Triodos Bank. Van Ommeren gaf al sinds juni 2015 op interim-basis leiding aan de vermogensbeheerder, maar is nu in vaste dienst. Eerder in zijn carrière werkte hij onder meer voor Fortis, ABN AMRO MeesPierson, en hij was CFO van een internationale social media startup.

Dick van Ommeren is een ervaren professional in de financiële dienstverlening. De afgelopen jaren was hij als Non Executive Board Member van ABN AMRO MeesPierson verantwoordelijk voor het Real Estate Growth Fund, en was tevens vanaf 2010 actief als Managing Director Marketing & Products. In die rol maakte hij bovendien onderdeel uit van het ABN AMRO managementteam. Al voor de fusie met ABN AMRO Private Banking was Van Ommeren werkzaam voor MeesPierson waaronder als Managing Director, nadat hij na anderhalf jaar in 2001 een gelijknamige functie achter zich liet bij Fortis Bank.

Dick van Ommeren - Triodos Bank

In zijn tijd bij MeesPierson zat Van Ommeren tevens in het bestuur van Triodos MeesPierson Sustainable Investment Management, en in de raad van toezicht van de Edmond de Rothschild Group. Ook was hij in 2014 en 2015 als CFO betrokken bij een internationale social media startup. Hij is in het bezit van een MBA, die hij behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen, voor hij als management trainee begon bij Fortis Bank in 1995.

Triodos
Sinds juni 2015 heeft Van Ommeren de overstap gemaakt van ABN AMRO MeesPierson naar Triodos Investment Management (Triodos IM). Tot februari 2016 was hij actief als Director ad interim, maar per 1 februari heeft hij een vaste aanstelling gekregen als de Managing Director van Triodos IM, de vermogensbeheertak van Triodos Bank met een beheerd vermogen van €3,1 miljard. Triodos IM geeft in een recent persbericht aan verheugd te zijn met zijn nieuwe topman. Hij versterkt in die rol tevens de Raad van Bestuur van de investment management dochter van Triodos Bank, die verder bestaat uit Laura Pool, de Managing Director Risk & Finance, en bestuursvoorzitter Marilou van Golstein Brouwers.

Van Ommeren zegt zelf in een reactie: “De beleggingsfilosofie van Triodos Investment Management sluit zeer nauw aan bij de missie van Triodos Bank om geld in te zetten voor positieve verandering. Meer en meer beleggers zijn op zoek naar beleggingsmogelijkheden met een dergelijke positieve impact. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van deze sterk groeiende organisatie en samen te werken met zeer gedreven collega’s en partners.”