Rabo helpt miljoenste keer via chatfunctie in één jaar

01 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Ruim één jaar na introductie van de chatfunctie heeft Rabobank afgelopen week voor de miljoenste keer een klant geholpen via de chatfunctie. De nieuwe bankieren app zorgde voor een verdere stijging van het chat-gebruik. De meeste vragen gaan over praktische zaken zoals het openen van een spaarrekening of het aanvragen van een vervangende bankpas.

Chatfunctie
Eind 2014 werden klanten voor het eerst in de gelegenheid gesteld om via de chat op de website met een medewerker van de Rabobank in contact te komen voor antwoorden op hun vragen. In ruim een jaar is het gebruik enorm toegenomen, met nu dus de miljoenste chat als resultaat. De chatfunctie wordt nog steeds uitgebreid met extra chatbuttons op de website van de Rabobank.

“We willen onze klanten snel een juist antwoord geven op hun online vragen. Dat mag de klant ook van ons verwachten. De chat is daarvoor een prima instrument, we kunnen de klant direct helpen op dat kanaal waar hij actief is”, zegt Pieter van Oosterhout, als manager verantwoordelijk voor de online dienstverlening van de Rabobank.

Rabobank - Chatfunctie

Vragen
Van alle gebruikers van de chatfunctie is 80% een particuliere klant. De vragen via de chat zijn divers. De meeste gaan over praktische zaken zoals het openen van een spaarrekening of het aanvragen van een vervangende bankpas. Zakelijke klanten gebruiken de chat vooral voor vragen over transactieoverzichten en zakelijk internetbankieren. Veel klanten worden geholpen via het ‘guide and fix’principe. Vaak heeft de klant die online is, maar even een zetje in de goede richting nodig om weer verder te kunnen.

“Klanten vinden de chat laagdrempelig en vooral geschikt voor praktische vragen. Ze geven aan het als positief te ervaren dat ze contact hebben met een ‘echte’ adviseur op het moment dat ze daar behoefte aan hebben”, aldus Pieter van Oosterhout. “Zeker met de komst van de nieuwe bankieren app is het chat-gebruik significant gestegen, vanaf de introductie in september 2015 tot en met december vonden er maar liefst 360.000 chats vanuit de app plaats.”