Indy en Jamie aan het roer van ABN AMRO en ING

28 januari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Op donderdag 28 januari neemt Indy voor één dag plaats in de stoel van Gerrit Zalm. Jamie gaat aan slag als baas van ING Nederland en neemt de taken waar van Nick Jue (Directeur ING Nederland). Ook nemen kinderen het roer over van diverse lokale banken van de Rabobank. Zij zijn vandaag de ‘Baas van Morgen’ en ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een bank.

Baas van Morgen
Tijdens ‘Baas van Morgen’ - een initiatief van JINC - ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Doel van deze ‘super bliksemstage’ is om te laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Een netwerk en een rolmodel kunnen daarbij helpen.

Baas van Morgen - Indy en Jamie

De kinderen nemen het roer over van de top van Nederland, bij organisaties als: ABN AMRO, ING, Bol.com, Albert Heijn, TomTom, Philips, Hilton, de NPO en vele andere.

Honderd ‘bazen’
Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Eindhoven, Kennemerland en Den Haag krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Een groep van ruim honderd ‘bazen’ uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. Onder anderen Gerrit Zalm (ABN AMRO), Daniel Ropers (bol.com), Wouter Kolk (Albert Heijn), Sander Dekker (Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Jeannine Peek (Dell), Eberhard van der Laan (burgemeester Gemeente Amsterdam) en Taco Rijssemus (KRO-NCRV) stellen voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge ‘Baas van Morgen’.

Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. Daniël Roos, directeur JINC: “Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren honderd kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.’’