Regiobank beste geldverstrekker volgens adviseurs

13 januari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Regiobank is de beste geldverstrekker van Nederland als het aan hypotheekadviseurs ligt. Dat blijkt uit recent onderzoek van De Nationale Hypotheekbond in samenwerking met marktonderzoeksbureau MWM2. Obvion faciliteert de beste nazorg terwijl BLG Wonen het meest bereid is om het gesprek aan te gaan bij meningsverschillen.

Onlangs hebben De Nationale Hypotheekbond en marktonderzoeksbureau MWM2 onderzoek uitgevoerd onder 448 hypotheekadviseurs naar hoe goed verschillende geldverstrekkers hun werk uitvoeren. In het onderzoek werd aandacht besteed aan meerdere tevredenheidsaspecten, zoals de e-mailreactiesnelheid, de klachtafhandeling, geboden nazorg, faciliteiten rond rente en aflossing en duidelijkheid in communicatie.

Regiobank - Middelburg

Regiobank beste geldverstrekker
Over de hele line heeft Regiobank de hoogste score gekregen van de hypotheekadviseurs. De tweede en derde plek gingen naar Obvion Hypotheken en Florius. Ook BLG Wonen scoorde hoog onder de hypotheekadviseurs. Hypotheekadviseurs blijken vooral goede ondersteuning op het gebied van nazorg vanuit hun geldverstrekkers belangrijk te vinden. Obvion (75%) en Regiobank (72%) scoren op deze tevredenheidsscore het hoogst. Ook het gesprek willen aangaan met de tussenpersoon in het geval van meningsverschillen wordt zeer gewaardeerd door de adviseurs. Hier scoren BLG Wonen (85%) en Obvion (82%) het hoogst. “Uit de reacties van de hypotheekadviseurs zien we dat persoonlijk contact met de aanbieders van groot belang is. Zeker wanneer er een meningsverschil is. Goed om te zien dat de meeste geldverstrekkers bereid zijn het gesprek aan te gaan met de adviseur”, vertelt Jeroen Oversteegen, directeur bij De Nationale Hypotheekbond.

Slechte klachtafhandeling
Een opvallende vondst in het onderzoek is dat alle geldverstrekkers laag scoren op het afhandelen van klachten. “Geldverstrekkers zijn nog te veel bezig met het closen van een deal. De klachtenafhandeling heeft voor hen geen prioriteit. Dit moeten zij snel op orde brengen. Een consument sluit maar 1 à 2 keer in zijn leven een hypotheek af. Wil men consumenten behouden, dan is adequaat reageren op een klacht essentieel”, aldus Oversteegen.