Qredits tekent EIB-leenovereenkomst €100 miljoen

11 januari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Nederlandse non-profit MKB-kredietverlener Qredits heeft een overeenkomst gesloten met de Europese Investeringsbank (EIB) voor een lening van €100 miljoen. De lening stelt Qredits in staat om de komende jaren zo’n 7.500 ondernemers in Nederland te voorzien van start- of investeringskrediet. Ook is een COSME garantie afgesloten, die een 80% garantie geeft over kredieten tussen de €25.000 en €50.000.

Qredits is een non-profit instelling in private handen die ondernemers financiële ondersteuning biedt bij het opstarten of laten groeien van hun bedrijf, via het aanbieden van kredieten tot €250.000, en daarnaast coaching en tools aanbiedt. De afgelopen jaren leende Qredits in totaal €130 miljoen uit aan ruim 7.000 ondernemers, die met dit geld 10.000 banen hebben gecreëerd. Dit maakt Qredits tot de grootste kredietverstrekker voor het Nederlandse MKB, na de grote commerciële banken.

Qredits helpt ondernemers met kredit

EIB-lening
Eerder deze week ondertekende Qredits samen met de Europese Investeringsbank (EIB) een leenovereenkomst van €100 miljoen. De ondertekening werd bijgewoond door meerdere prominenten, waaronder Koningin Maxima als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, Werner Hoyer, president van de EIB, en minister Kamp van Economische Zaken. De overeenkomst werd ondertekend door Qredits directeur Elwin Groeneveld en EIB-vicepresident Pim van Ballekom. Ook werd er een belangrijke COSME garantieovereenkomst ondertekend met het European Investment Fund (EIF). COSME is het Europese programma voor het concurrentievermogen van het MKB, en dit programma biedt een garantie van 80% op MKB-kredieten tussen de € 25.000 en € 50.000.

Nooit eerder ging een microfinancieringsinstelling in Europa zelfstandig een lening aan met de Europese Investeringsbank, en nog geen enkele microfinancieringsinstelling maakte hiervoor gebruik van de COSME garantie. Qredits gaat het geleende kapitaal gebruiken om de komende jaren nog eens 7.500 Nederlandse ondernemers te financieren, om zo bij te dragen aan de werkgelegenheid en het ondernemerschap in Nederland.