KAS Bank benoemt bankveteraan Mark Stoffels tot CFRO

23 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Mark Stoffels, die al zo’n 17 jaar werkzaam is voor KAS Bank, zal per 1 februari 2016 worden benoemd tot CFRO van KAS Bank. Dat heeft de bank onlangs bekend gemaakt.

Mark Stoffels werkte de afgelopen 17 jaar voor KAS Bank. Zijn loopbaan bij de bank begon bij Internal Audit en in de loop der jaren klom Stoffels in rang. In zijn huidige functie is hij als Managing Director Finance & Control verantwoordelijk voor strategische en tactische rapportering, evenals advisering over de financiële positie van de bank. Stoffels is bovendien ook actief als bestuursvoorzitter voor het Stichting Pensioensfonds van KAS Bank. Hij begon zijn loopbaan ruim 18 jaar terug als Assistent Controller bij Degoede-Broer, de bakkerijdivisie van Unilever, en behaalde aan de Hogeschool INHOLLAND zowel een bachelor in bedrijfseconomie als in accountancy. Sinds 2009 mag hij zichzelf daarnaast Register Accountant noemen, een titel die hij behaalde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Mark Stoffels - KAS BANK

Chief Financial & Risk Officer
KAS Bank heeft bekend gemaakt dat Mark Stoffels door de Raad van Commissarissen is voorgedragen als nieuwe Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van KAS Bank. De Nederlandse toezichthouder heeft de benoeming reeds goedgekeurd, en de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd. De benoeming zal 1 februari 2016 plaatsvinden, nadat op 29 januari een buitengewone aandeelhoudersvergadering wordt gehouden om de aandeelhouders kennis te geven van de benoeming.

Peter Borgdorff, voorzitter van de Raad van Commissarissen, vertelt in het persbericht: “Wij zijn zeer verheugd met de voorgenomen benoeming van Mark Stoffels. Mark heeft een enorme kennis van de bank en zijn ruime ervaring op financieel gebied en beleggingsadministratie betekent voor de bank een welkome versterking op het gebied van finance en risk. Met de komst van Mark is de Raad van Bestuur weer op sterkte.”

Sikko van Katwijk
Stoffels is de tweede benoeming op bestuursniveau die KAS Bank doet in korte tijd. Bij het vertrek van Albert Roëll werd Sikko van Katwijk benoemd als de nieuwe CEO van de bank. In het persbericht laat KAS Bank tevens weten dat de benoeming van Van Katwijk ook is goedgekeurd door de toezichthouder.